Komisija je sicer dokazni sklep sprejela le z glasovi treh od sedmih članov komisije, kar omogoča poslovnik o parlamentarni preiskavi. Kot je pojasnila Jerajeva, predlog dokaznega sklepa ob glasovanju ni dobil večinske podpore, saj so ji preostali člani komisije očitali, da so predlog prejeli prepozno.

Ker pa poslovnik o parlamentarni preiskavi omogoča, da sklepe lahko potrdi tudi tretjina članov, so dokazni sklep sprejeli trije člani komisije. V njem so določili seznam 16 prič, a njihovih imen Jerajeva še ni želela razkriti.

Vrstni red zaslišanja prič sicer še ni določen, komisija pa naj bi prve zaslišala na naslednji seji, sklicani za 25. februar.

Je pa potrdila, da so med preiskovanci komisije ljubljanski župan Zoran Janković, minister za visoko šolstvo Gregor Golobič, nekdanji direktor Stanovanjskega sklada Edvard Oven, predsednik upravnega odbora SCT Ivan Zidar in direktorica Vegrada Hilda Tovšak.

Tretjina članov komisije je na četrtkovi seji sprejela še dodaten sklep, da Mestno občino Ljubljana zaprosijo za dodatno dokumentacijo. Prejeli so tudi seznam dokumentacije z ministrstva za zdravje in se bodo še odločili, za katere dokumente bodo zaprosili, je pojasnila Jerajeva.

Državni zbor je sicer komisijo o gradbenih investicijah ustanovil na zahtevo poslancev SDS, SLS in SNS. Preiskava naj bi zajela šest sklopov. Prvi sklop je preiskava stanovanjske gradnje, leasinga, najema in drugih poslov v nakupu stanovanjskih objektov in pripadajočih garažnih objektov v Mestni občini Ljubljana.

Drugi sklop zajema projekt obnove in dograditve prostorov Univerze na Primorskem, tretji stanovanjske gradnje Stanovanjskega sklada RS, četrti Pediatrično kliniko, peti Onkološki inštitut in šesti gradbene investicije s področja visokih gradenj, objektov državnega pomena ter v javni rabi, ki so se financirali iz državnega ali ljubljanskega proračuna od leta 1992 dalje.