Kot pojasnjujejo v Merkurju, gre za vračilo dela naknadnih vplačil, ki jih je Merkur leta 2004 in 2005 vložil v Big Bang. Zaradi varstva upnikov Big Banga bo ta Merkurju štiri milijone evrov izplačal šele po preteku treh mesecev oziroma konec aprila, so sporočili iz Big Banga, ki ga vodi Bojan Knuplež.

V Big Bang, ki je tedaj še deloval pod imenom Bofex, je moral Merkur v začetku leta 2005 namreč vložiti kar 12,5 milijona evrov dodatnega kapitala, s katerim je Bofex pokril skoraj 14-milijonsko izgubo iz leta 2004. Spomnimo, da so v Merkurju kmalu po nakupu Bofexa od Jurija Schollmayerja z dodatno revizijo odkrili velika odstopanja od revidiranih bilanc in milijonsko izgubo, ki se je skrivala v zalogah in terjatvah.

V Merkurju so tedaj ovadili Schollmayerja, ta pa je proti njim vložil 2,9-milijonsko tožbo in poleg tega celo kazensko ovadil predsednika uprave Merkurja Bineta Kordeža, Marto Bertoncelj (takratna prokuristka Bofexa), Andraža Vrenka (nekdanji zastopnik avstrijske družbe Big Bang Handels) ter družbi Merkur in Bofex zaradi suma storitve kaznivega dejanja poslovne goljufije.