Button je v ekipo McLarna prinesel tudi startno številko 1, saj je lani z ekipo Brawn GP (zdaj je to tovarniško moštvo Mercedesa) osvojil naslov prvaka. Velikega tekmeca bo imel že v lastni ekipi, saj je Hamilton naslov najboljšega na svetu osvojil leta 2008.

Britanska voznika sta kljub pričakovanemu rivalstvu zatrdila, da bo njun skupni cilj pomagati moštvu do naslova prvaka. Prvič v zgodovini formule 1 se bosta zadnja dva prvaka merila z enakim dirkalnikom, dva svetovna prvaka pa sta bila zadnjič skupaj prav pri McLarnu leta 1989 (Ayrton Senna in Alain Prost).

"Prepričan sem, da imamo eno najmočnejših moštev v tekmovanju. Tako Jenson kot Lewis sta zelo sposobna, delala pa bosta skupaj in sezona bo še zelo zanimiva," je na predstavitvi v angleškem Newburyju dejal vodja moštva Martin Whitmarsh.

Pri ekipi McLarna so poudarili, da se novi dirkalnik MP4-25 ponaša s precej izboljšano aerodinamiko, v skladu z novimi pravili pa ima tudi precej večji rezervoar za gorivo. Mercedes bo, čeprav bo letos nastopal s svojo ekipo, McLarnu še naprej dobavljal motorje, pa tudi barva dirkalnikov ostaja takšna kot lani - srebrna in za odtenek rdeče in črne.

Testiranja novega dirkalnika bodo pri McLarnu začeli v ponedeljek v Valencii.