Zaradi manjšega zanimanja od pričakovanega s strani 32 udeleženk prvenstva je Fifa sredi januarja uvedla dodatno prodajno fazo, ki bo namenjena navijačem držav udeleženk. Tekla pa bo vzporedno s četrto prodajno fazo, v kateri lahko vstopnice kupijo vsi privrženci, ne glede na to, iz katere države prihajajo.

Po končani tretji fazi je neprodanih še 1,2 milijona vstopnic oziroma tretjina. Najbolj gredo vstopnice v prodajo v državi gostiteljici, kjer so jih doslej navijači kupili 950.000. Od tujih udeleženk so največ zanimanja pokazali Američani - ZDA so ob Angležih in Alžiricih eden od tekmecev slovenske izbrane vrste v predtekmovanju -, saj so v JAR dobili zahteve za 50.000 vstopnic. Britanci oziroma Angleži so jih kupili 41.000. Precej manjše je zanimanje pri sosedih JAR - Bocvana, Mozambik in Namibija so skupaj kupile le 5500 kart.

"Veseli smo, da se je prodaja izboljšala. Domače tekme bodo skorajda zanesljivo razprodane," je pojasnil predsednik organizacijskega komiteja prvenstva Danny Jordaan.