Hattestad, ki je konec tedna osvojil srebrno kolajno na norveškem prvenstvu v šprintu, se je razveselil največjega uspeha Višnarjeve v karieri (šesto mesto v šprintu med posameznicami in drugo mesto skupaj z Vesno Fabjan v šprintu štafet), refrenu, ki ga je zapel, pa so nekateri takoj dodali: Ko boš prišla domov na Bled, te bo čakal Ola Vigen spet... "V hudem mrazu, kjer sem imela težave zaradi astme, nisem pričakovala takšnega dosežka. Zelo sem vesela tudi napredka v prosti tehniki," je povedala Katja Višnar.

Še bolj bučno je bilo v Besnici, kjer so pričakali Vesno Fabjan, ki je v Ribinsku dosegla prvo zmago na tekmah za svetovni pokal. "Pred sezono si nisem mislila, da bom zmagala že letos. Želja so bile stopničke, po tretjem mestu v Düsseldofru pa sem začela verjeti tudi v zmago in do nje prišla že v mesecu dni. Že zjutraj pred tekmo v Ribinsku sem čutila, da lahko zmagam," je vtise v smučarski palači v Podutiku včeraj strnila Vesna Fabjan, ki se je naučila zmagovati že v otroških kategorijah na pokalu Topolino v Italiji, kjer ima prave naslednike, saj so bili Slovenci ekipni zmagovalci tudi letos na največjem tekmovanju za mlade tekače.

"Lepo je slišati, ko tekmovalka začuti, da lahko zmaga na tekmi svetovnega pokala. To je dokaz visoke stopnje psihične pripravljenosti in takšne tekmovalce je lepo imeti v ekipi," je med čestitkami tekaškemu taboru dodal Matjaž Zupan, selektor slovenske reprezentance v smučarskih skokih, ki bo jutri na polete za svetovni pokal v Oberstdorf odpeljal Kranjca, Damjana, Pikla in Tepeša. Olimpijca Mežnarja čaka trening, Prevca pa nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu.