Zgolj s petnajstimi igralci se že kar nekaj časa borite za osmo mesto. Proti KAC in Beljaku je prejšnji teden še šlo, Salzburg pa je bil premočan.

Enostavno se nekje mora poznati, da imamo premalo igralcev. Trudimo se po svojih najboljših močeh, proti Salzburgu pa nas je zmanjkalo. Že nekaj časa nazaj sem govoril, da se ne smemo obremenjevati z drugimi moštvi, ampak moramo gledati le nase.

Olimpija in Jesenice letos ne blestita, saj zasedata zadnji dve mesti v ligi. Kje je srž problema?

Ne vem, kaj na rečem. Verjetno boste morali nekoga drugega vprašati za mnenje. Mogoče imamo v Sloveniji več strokovnjakov, ki bodo znali odgovoriti na zastavljeno vprašanje.

V petek ste dobili nekaj izplačila za nazaj.

Tako je. Nekateri smo dobili novembrske plače, nekateri pa celotno izplačilo. Jaz niti nisem postavljal pogojev, edino pred potjo v Linz, da sem dobil oktobrsko plačo. Na koncu so pogoje postavljali drugi. Menim, da se išče nek grešni kozel in občutek imam, da bom to na koncu kar jaz. Vsaj po pričevanju s sestankov, ki sem jih imel.

31. januarja se izteče prestopni rok. Bojda naj bi se za vaše usluge zanimal italijanski Bolzano. Lahko poveste kaj več?

Trenutno ne bom rekel nič, lahko pa se zgodi marsikaj.

V reprezentančnem dresu ste pustili močan pečat, toda lani ste rekli, da ne boste več igrali za izbrano vrsto. Torej vas najbrž ne bo na februarskem turnirju na Japonskem?

Moja navada je, da tisto, kar rečem, tudi držim. Dvomim, da bi me selektor John Harrington sploh uvrstil v moštvo, saj imamo kopico mladih igralcev. Menim, da si zaslužijo priložnost tudi na aprilskem svetovnem prvenstvu.