Kralji so začetek velike turneje začeli s pomembno zmago proti lanskim finalistom prvenstva severnoameriške profesionalne hokejske lige. Z novima dvema točkama imajo Kralji tri točke več od neposrednih konkurentov z Zahoda za igranje v končnici. Hokejisti iz Los Angelesa so napredovali na šesto mesto v konferenci, ki jim zagotavlja končnico, medtem ko so se Rdeča krila znašla tik pod robom. Detroit si s Calgaryjem deli 58 točk v 51 tekmah, a ima moštvo Flames zmago več.

Hokejisti Detroita so dvoboj začeli bolj podjetno ter so si že v prvih osmih minutah tekme priigrali hitro vodstvo z 2:0. Zadela sta Valtteri Filppula in Todd Bertuzzi, tako da je že dišalo po rutinski zmagi domačih. Vendar pa Rdeča krila niso računala na čuvaja mreže Kraljev Jonathana Quicka, ki je zaklenil vrata ter skupno zaustavil 31 strelov domačega moštva, ter na slovenskega junaka dvoboja. Kopitar je bil zaslužen za preobrat. Na začetku druge tretjine, v drugi minuti, je prepolovil vodstvo Detroita, ko se je najbolje znašel v gneči pred vrati ter plošček s hitrim odzivom poslal v mrežo. Kopitar je vpisal točko ter 20. gol v sezoni z izstreljenim ploščkom v nebranjeno mrežo. Najboljši strelec Los Angelesa je v nadaljevanju v tretji tretjini kot podajalec pomagal pri obeh zadetkih za končni izid tekme 3:2. Najprej je za izenačenje poskrbel Peter Harrold, ki je prvič v tej sezoni zadel v polno, nato pa je tekmo manj kot osem minut pred koncem odločil Brad Richardson.

Kralji so tako prekinili skoraj desetletni urok Joe Luis Arene. Na 17 tekmah, ki so jih odigrali pri Detroitu so zadnjič zmagali februarja 2000. "To je nedvomno velika zmaga," je po tekmi zadovoljno razlagal trener Terry Murray. "Dobri občutki navdajajo te mlade fante, priti v Detroit in zmagati na tako pomembni tekmi v tem času leta ..." V soju žarometov je bil znova 22-letni Kopitar: "Detroit je tik za nami na lestvici in vsekakor to, ko smo jih potisnili malce navzdol, prinaša razliko, kar se nam bo obrestovalo na koncu."

"Zapravili smo sijajno priložnost osvojiti dve točki, a kaj ko smo po desetih minutah nehali drsati. Nadigrali so nas, v drugi tretjini so nas v celoti potisnili na naš del igrišča," je bil samokritičen kapetan Detroita Nicklas Lidström.

Sobotni večer onstran Atlantika je prinesel bogato bero hokejskih izidov. Ekipa Tampa Bay Lightning je slavila doma proti Atlanta Thrashers z 2:1 po kazenskih strelih, ki so odločali tudi o zmagovalcu tekme St. Louis Blues - Anaheim Ducks (3:4). Hokejisti Boston Bruins so doma morali priznati premoč Ottawa Senators z 1:2, moštvo Philadelphia Flyers pa je bilo boljše od Carolina Hurricanes s 4:2.

Hokejisti Montreal Canadiens so deklasirali New York Rangers s 6:0. Mike Cammalleri je vpisal štiri točke, Jaroslav Halak pa se je veselil tretjega "shutouta". Hokejisti New York Islanders so doma klonili proti New Jersey Devils z 2:4. Moštvo Washington Capitals je na domačem ledu vpisalo zmago proti Phoenix Coyotes (4:2). Aleksander Semin je blestel z golom in tremi podajami za šesto zaporedno zmago Prestolnikov, medtem ko je aktualni MVP prvenstva Aleks Ovečkin zadel svoj 33. gol v prazno mrežo pet sekund pred koncem.

Moštvo Florida Panthers je z 2:0 premagalo Toronto Maple Leafs. Tomaš Vokoun je šestič v tej sezoni zaklenil vrata ter vpisal že 37. "shutout" v karieri. Moštvo Minnesota Wild je premagalo Columbus Blue Jackets (4:2), hokejisti Vancouver Canucks so bili premočni za Chicago Blackhawks (5:1), San Jose Sharks pa za moštvo Buffalo Sabres (5:2).