Tako se britanski premier Gordon Brown najrajši sprošča ob hitih Arctic Monkeys, vodja britanskih konzervativcev David Cameron obožuje The Killers, Tony Blair pa je nekoč dejal, da rad posluša Darkness.

Osama bin Laden obožuje Whitney Houston

Sudanska pesnica Kola Boof,  ki naj bi jo vodja teroristične mreže Al Kaide Osama bin Laden imel za spolno sužnjo leta 1996, je svetu razkrila glasbeni okus tega najbolj iskanega moškega na svetu. Rad naj bi poslušal dela Van Halen-a, B 52 in Whitney Houston. Slednja naj bi mu bila celo tako všeč, da si jo želi spoznati in ji kupiti hišo v Sudanu. Še prej pa namerava ubiti njenega nekdanjega moža Bobbyja Browna.

Slobodan Milošević: Ni ga čez Franka Sinatro

Nekdanji jugoslovanski predsednik Slobodan Milošević, ki so mu v Haagu sodili zaradi zločinov proti človeštvu, tam je tudi umrl, naj bi v svoji celici pogosto poslušal glasbo Franka Sinatre. Še posebej rad je imel pesem My Way. Glasba legendarnega pevca naj bi mu prirasla k srcu še v času, ko je delal kot bankir v New Yorku v 70-ih letih prejšnjega stoletja.

Gadafi prisega na Lionela Richieja

Libijski diktator Omar Moamer el Gadafi je pevca Lionela Richieja zaprosil za avtogram po nastopu na Koncertu za mir v Libiji leta 2006. Koncert je obeležil 20. obletnico ameriškega napada na Tripoli, ko je umrla Gadafijeva posvojena hči Hana. Libijci naj bi na dan spomina celo noč poslušali Richijev hit All Night Long.

Mahmud Ahmadinedžad in Chris de Burgh

Irski pevec Chris de Burgh je lansko leto dobil dovoljenje za nastop v Iranu, no kasneje je bil ta odpovedan zaradi nemirov, ki so izbruhnili v času predsedniških volitev. De Burgh, znan je po hitu Lady in Red, bi tako postal prvi zahodnjak, ki je nastopil v tej državi po letu 1979.

Kim Jong obožuje glasbo Erica Claptona

Eric Clapton je odbil povabilo severnokorejskega voditelja Kim Jong Ila, ki ga je ta preteklo leto povabil, naj kot prvi zahodnjak nastopi v njegovi državi. Tudi Jongovi sinovi naj bi bili navdušeni nad Claptonom.