Navijače Kraljev je Slovak Michal Handzuš na noge spravil v 18. minuti prve tretjine z golom za vodstvo domačih, nato pa je sledila sijajna druga tretjina, ko so Kralji zasenčili Racmane in trikrat zatresli mrežo Anaheima. Najprej je zadel Scott Parse, nato sta bila uspešna še kapetan moštva Dustin Brown s svojim 100. golom v karieri NHL ter Wayne Simmonds, pri njegovem zadetku je podal Kopitar. Tudi pogled na statistiko strelov na gol kaže na prednost domačih, ki so goste "nadstreljali" s 27:22. Niz petih zmag so Racmani tako končali prav v Los Angelesu. Največ zaslug za zmago Kraljev gre vratarju Jonathanu Quicku, ki je z 22 obrambami petič v karieri ostal nepremagan.

V preostalih tekmah so hokejisti San Jose Sharks doma klonili proti Boston Bruins po kazenskih strelih (1:2), ko je Zdeno Chara zadel odločilni gol. Z Morskimi psi so se na vrhu lige izenačili hokejisti Chicago Blackhawks z zmago nad Columbus Blue Jackets (3:0). Čuvaj mreže Chicaga Cristobal Huet je s 24 obrambami vpisal svoj četrti "shutout" v sezoni. V pacifiški skupini so se vodilnemu San Joseju na devet točk razlike približali hokejisti Phoenixa, ki so premagali vodilno moštvo vzhodnega dela lige New Jersey Devils s 4:3.

Podaljšek je odločal o zmagovalcu dvoboja Atlanta Thrashers - Buffalo Sabres, odločilni gol je za zmago Buffala prispeval Derek Roy (2:1). Izkazal se je čuvaj mreže moštva St. Louis Blues Chris Mason, ki je na tekmi proti Minnesota Wild ustavil 19 strelov gostov za zmago z 1:0. Mason je 19. v karieri ostal nepremagan.

Izidi preostalih tekem: Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers (4:0), New York Rangers - Ottawa Senators (0:2), Montreal Canadiens - Dallas Stars (5:3), Tampa Bay Lightning - Florida Panthers (2:3), Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes (3:1), Phoenix Coyotes - New Jersey Devils (4:3), Edmonton Oilers - Pittsburgh Penguins (2:3).