Vlada gospodarstva kljub večjemu zadolževanju države ne bo dodatno obremenjevala, je obljubil premier in napovedal posege na trgu dela: "Gospodarstvo bomo poskušali razbremeniti in vas zainteresirati za to, da boste zaposlovali in da bodo plače visoke." Strah predstavnikov delavcev, da bodo podjetja lažje odpuščala, ima na drugi strani protiutež, saj to hkrati pomeni, da bodo tudi lažje zaposlovala, je poudaril. "Ne moremo si privoščiti, da dobi nekdo za nedelo več, kot dobi za delo."

A nihče ne sme ostati zadaj, je poudaril predsednik vlade. "Če pustimo en del družbe za seboj, je žrtev prevelika. Če pa bo gospodarstvo bolj konkurenčno in družba bolj povezana, pa je lahko tudi majhna ekonomija, kot je Slovenija, zmagovalka," je dejal premier, ki je bil včeraj, kot je dejal, veliko bolj samozavesten, kot je bil na srečanju z gospodarstveniki pred letom dni. "Danes držimo vajeti v svojih rokah," je poudaril.

Podporo gospodarstva vladi pa je premierju obljubil predsednik Združenja Manager Aleksander Svetelšek, sicer predsednik uprave Petrola. Brezposelnost je označil za največji izziv in poudaril, da bo tudi za menedžerje gospodarstvo zdravo šele takrat, ko bodo podjetja znova zaposlovala. Takrat se bo, tako Svetelšek, verjetno popravil tudi odnos zaposlenih do menedžerjev. "Odkloni od normalne poslovne prakse mečejo slabo luč na ves ceh," meni Svetelšek, ki je vlado in tožilstvo pozval, naj delajo hitro, nastope pred televizijo pa označil za šov. "Svoje dobro ime hočemo nazaj," je poudaril.