Pri motociklistih je etapno zmago slavil Čilenec Francisco Lopez. Francoz David Fretigne je bil najbližji s 40 sekundami zaostanka, tretji je bil Norvežan Pal Ullevalseter. Despres pa je brez težav obdržal skupno prvo mesto. Pred Čilencem - ta se je s svojo tretjo etapno zmago prebil pred Norvežana - ima debelo uro naskoka, čeprav je danes v primerjavi z njim kot osmouvrščeni izgubil 17 minut.

Nemškemu Volkswagnu lahko le še tehnična okvara prepreči trojno zmago med avtomobilisti. Njihovi najboljši trije dirkači Španec Carlos Sainz, Katarec Nasser Al-Attiyah in Američan Mark Miller so bili tudi danes na cilju pred vsemi tekmeci, Španec pa je z drugo letošnjo etapno zmago spet nekoliko povečal naskok. Katarca je prehitel za 52 sekund, skupno ima pet minut in 20 sekund naskoka. Miller ima na tretjem mestu že več kot 28 minut zaostanka.

Etapo so zaradi prevelikega števila gledalcev, ki so silili na progo, morali skrajšati za šest kilometrov. Dobre novice prihajajo tudi iz bolnišnice v Santiagu de Chilu, kjer huje poškodovani italijanski motociklist Luca Manca dobro okreva in so ga danes prebudili iz umetne kome.