46-letnik, čigar filmi Šund, Stekli psi in Ubila bom Billa se vrtijo okoli nasilja, je v govoru na britanski akademiji za film in televizijo razložil, kako se z uporabo nasilja „igra“ s svojim občinstvom. Spomnimo, da so leta 1992, ko je v kinematografe prišel film Stekli psi, ljudje med prizori mučenja odhajali iz dvorane.

„Počutim se kot dirigent in čustva občinstva so moja glasbila. Dejal bom: „Smejte se, smejte, zdaj pa bodite popolnoma zgroženi.“ Ko se nekdo tako vede do mene, se v kinu počutim odlično,“ je dejal Tarantino.

„Če je nek junak ustreljen v trebuh in zaradi tega krvavi kot zaklan pujs, potem je to tisto, kar si želim videti, in ne moškega, ki ga boli trebuh, na njem pa je možno videti drobno rdečo piko,“ je še dodal. Režiser je zatrdil, da je nasilje najboljša oblika zabave. „V splošnem nasilje najbolj privlači. Sem velik navdušenec nad nasiljem in akcijo v filmih,“ je dejal.

„Zato je Thomas Edison izumil kinematografsko kamero – zato ker je nasilje dobro. Ima velik vpliv na občinstvo. Takrat se zaveš, da gledaš film,“ je še zatrdil in omenil, da bi rad posnel film v Londonu. „Nikoli nisem snemal v Londonu, zato bi to rad storil. Če bi kdaj v roke dobil ustrezno zgodbo, zaradi katere bi imel izgovor, da se za nekaj časa preselim sem, bi bilo sanjsko,“ je še dodal.

Med predavanjem je Quentin Tarantino še napadel učni načrt na akademiji za film in bodoče režiserje pozval, naj v roke vzamejo kamero in začnejo snemati. „To je bila moja šola – in bila je zelo poceni. Raje kot učenju o filmski industriji sem vzel kamero in posnel film,“ je zaključil.