Vedeževalec, ki ga glavni trener slovenske reprezentance v smučarskem teku Ivan Hudač pred velikimi tekmami obišče v domovini na Slovaškem, je že pred nekaj meseci napovedal, da bo Majdičeva na letošnjem Tour de Ski osvojila drugo mesto. "Napoved za olimpijske igre že imam, a ostaja skrivnost," je pripomnil mirni Ivan Hudač, ki bi moral za stavo skočiti v fontano sredi Italije in se okopati, če bi Majdičeva zmagala v skupnem seštevku novoletne turneje v smučarskem teku. "Izidi povedo vse. Najtežji dan na Touru je bila selitev iz Oberhofa v Prago, največja napetost in želja na sobotni tekmi v klasični tekmi na 10 kilometrov in največja utrujenost v avtu, ko smo se v nedeljo zvečer vračali domov. Za nadaljevanje sezone je moja napoved, da ne bomo lovili tekmic in njihove forme, ampak bodo one nas," je bil neverjetno samozavesten Hudač.

Ker se je Majdičeva po prihodu skozi cilj po peklenskem vzponu smehljala, je morala poslušati kritike, a še več je bilo tistih, ki so njeno početje pohvalili. "Tekme so zdaj postale manjši stres, kot pa vse obveznosti, ki mi jih prinaša življenje v Sloveniji," je bila po tradiciji zgovorna 30-letna Petra Majdič in dodala: "Še kar sanjam. Odlično se počutim v družbi fantov iz v mojega spremljevalnega moštva. Ko je več žensk skupaj, hitro pride do prepira, v fantovski družbi je vselej veselo. Spremljevalci me motivirajo in zaradi njihovega garanja se splača boriti, zato polovico svojih uspehov podarjam tudi njim."

Zaradi premoči Avstrijcev, ki se včasih obnašajo tudi oholo in vzvišeno, so ostale reprezentance še z večjim navdušenjem pozdravile zmago Kranjca na poletih na Kulmu, ki je skupaj s soborci vse dni tudi spremljal nastope tekačic Majdičeva in Fabjanove ter navijal za njiju. "Nisem si predstavljal, da se bo izšlo tako dobro. Na tekmi se mi je vse poklopilo po željah. Po 16 dneh potepanja po svetu zdaj potrebujem počitek, kondicijski trening, obisk vetrovnika. Naslednji teden pa gremo na trening na Poljsko, kjer nas nato čaka tekma v Zakopanah," je bil jedrnat 28-letni Robert Kranjec. Glavni trener Matjaž Zupan je dodal: "Čeprav je bila Robijeva pripravljenost celo za odtenek boljša kot poleti, se mu dolgo časa ni izšlo po željah, a je ohranil mirnost. Na poletih smo potihem pričakovali uvrstitev med prvih šest. Da v Avstriji premagaš izjemno močno domačo reprezentanco in Ammanna, moraš narediti štiri izvrstne polete."