Angolo je v vodstvo popeljal Flavio Amado, ki je z glavo zadel v 36. minuti. Le šest minut pozneje so gostitelji podvojili vodstvo, spet pa je bil z glavo uspešen nogometaš Al-Shababa iz Savdske Arabije. Ko sta v 67. in 74. minuti z bele točke zadela še Felisberto "Gilberto" Amaral in Mateus "Manucho" Alberto, se je zdelo, da je vodstvo s 4:0 dovolj visoko za zanesljivo zmago Angole.

Toda afriško prvenstvo je v preteklosti ponudilo že mnoge neverjetne scenarije, eden takšnih se je uresničil tudi nocoj. Dve tretjini tekme zelo skromni Mali je namreč v zadnjih 11 minutah dosegel kar štiri gole in izvlekel točko. Seydou Keita je zabil v 79. in 90. minuti, prvi zvezdnik ekipe Frederic Kanoute v 88., rezevist Mustapha Yatabare pa v četrti minuti sodnikovega podaljška.

Prvenstvo, na katerem zaradi krvavega napada ne bo nastopila reprezentanca Toga, je na novem stadionu, ki sprejme 50.000 ljudi, uradno odprl angolski predsednik Jose Eduardo dos Santos. V nagovoru se je dotaknil tudi tragedije, ki je doletela nogometaše Toga (v petkovem streljanju v Cabindi so umrli najmanj trije ljudje).

"Obsojamo to teroristično dejanje, toda tekmovanje bo kljub temu dogodku gostila tudi Cabinda. Držimo skupaj in naj zmaga najboljši," je dejal dos Santos. Na uvodu afriškega prvenstva sta bila med drugimi prisotna tudi predsednik gostiteljice letošnjega svetovnega prvenstva Jacob Zumna in prvi mož Mednarodne nogometne zveze Sepp Blatter.

* Izidi:
- skupina A:
- danes:
Angola - Mali 4:4 (2:0)

- ponedeljek, 11. januarja:
14.45 Malavi - Alžirija