Smuk je bil zaradi megle in slabe vidljivosti trikrat prestavljen za pol ure, preden so se kljub slabim pogojem zaradi sneženja organizatorji odločili, da tekmo izpeljejo. Start je bil nižje, na mestu superveleslalomskega začetka.

Petindvajsetletna Vonnova, branilka velikega kristalnega globusa, je s 27. zmago še povečala vodstvo v skupnem seštevku pokala in dokazala, da ji v kraljevi alpski disciplini v tej zimi ni para. Zabeležila je šestnajsto smukaško zmago v karieri in bila najboljša na vseh štirih smukih sezone. Niz tekem, ko ji tekmice niso bile kos, se je tako podaljšal na pet, saj je bila najboljša že na finalu lanske sezone v Aareju na Švedskem.

"Kar precej sem presenečena, da mi je danes uspelo zmagati. Zavedala sem se, da moram perfektno opraviti s progo, in menila, da bom morala voziti zelo agresivno. Toda to ni bilo povsem mogoče, ker so se vremenske razmere slabšale," je pojasnila Lindsey Vonn, ki je nastopila kot 21. Prva je tekmo začela Nadja Kamer, ki je izkoristila dobre pogoje in na koncu zasedla drugo mesto. "Vidljivost je bila med mojo vožnjo še dokaj dobra. Imela sem kar srečo, da sem dobila tako startno številko," je priznala Kamerjeva.

Tina Maze je po petkovem 20. mestu tokrat postala brez točk pokala. "Premori zaradi prestavitev startov in sneženje Mazejevi gotovo ni pomagalo. Bila je tudi bolna. Toda to ni izgovor, enostavno pri hitrih disciplinah še ni 'pri stvari'. Mazejeva ne dosega tistega, kar je zmožna. Že od spomladi dalje nanjo vpliva več stvari, s katerimi se športnik, posebej njenega kova, ne sme ukvarjati. Zadnji tak dogodek je bil zaplet s trenerjem Marjanom Černigojem," je ocenil Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze. Maruša Ferk, v petek 42., je bila tokrat mesto nižje, višjo pa je zapravila zlasti v spodnjem delu.

Tik za najboljšimi sta bili Švedinja Anja Pärson (5.) in Nemka Maria Riesch (7.), ki pa sta ostali v vrhu pokala. Vonnova ima po 16 tekmah sezone 794 točk, Riescheva zaostaja za 99 točk, tretja je Avstrijka Kathrin Zettel (569), Pärsonova četrta (471), peta pa je ostala Mazejeva (411).

Po petkovem smuku, s katerim so nadomestili odpadlo tekmo iz Val d'Isera, je v nedeljo v Hausu na programu še tretja tekma, tokrat v superveleslalomu.