Dijakinja gimnazije Bežigrad letos drugo leto nastopa na tekmah svetovnega pokala, njena najboljša uvrstitev do sedaj pa je bila 9. mesto iz Bardonecchie leta 2008.

Čestitke za odlično sedmo mesto na deskarski tekmi v snežnem kanalu v Kreischbergu. Kakšni so občutki po uspehu kariere?

Hvala. Zelo sem zadovoljna z rezultatom. Poskušala sem odpeljati tako, kot znam. V kvalifikacijah sem dobila odlične ocene, v polfinalu pa imam občutek, da bi lahko dobila mnogo višje, a so sodniki menili drugače. Nič zato, pomembno mi je predvsem to, da sem sama zadovoljna z vožnjo.

Z dosežkom ste potrdili olimpijsko normo. Že kaj morda razmišljate o nastopih v Vancouvru?

Nisem še imela časa, da bi razmišljala o nastopu na olimpijskih igrah, sem pa seveda uspeha zelo vesela. V Kreischbergu je bila še zadnja tekma, ki šteje za nastop v Vancouvru. Na kakovostni lestvici zasedam 31. mesto, na olimpijske igre pa se uvrsti prvih 30 tekmovalk. Vendar je med najboljših 30 pet Američank, v Vancouvru pa lahko nastopijo le štiri, tako da padem ravno na 30. mesto, ki mi zagotavlja pot v Kanado.

Marsikdo ob omembi deskarske discipline snežni kanal ne ve najbolje, o čemu teče beseda. Bi jo lahko malo opisali?

Gre za deskanje na snegu. Disciplini se reče snežni kanal zato, ker je proga podobna kanalu. Po angleško se temu reče "half pipe", kar v prevodu pomeni pol pipe oziroma tunela. Tekmovalec se spusti po omenjeni progi oziroma tekmovališču, nato pa iz vsake stranice skače v zrak in dela trike, različne rotacije, lahko preko glave, preko osi... Pomembna je tudi domišljija, ki ti omogoča, da ustvariš kaj novega.

Kdo vas je navdušil za deskanje na snegu?

Kar osem let sem trenirala gimnastiko. Nato sem se odločila, da to ni zame, zato sem se "vrgla" v številne različne športe, med drugim tudi deskanje na snegu, ki mi je hitro močno priraslo k srcu. Ko sem začela s treningi, so bili vsi navdušeni nad mano, ker sem zaradi dolgoletnih treningov gimnastike imela določene prednosti pred ostalimi. Bila sem deležna izjemne podpore in tako se je začela celotna zgodba.

Za vašimi uspehi mora bedeti trda trenerjeva roka?

Res je! Moj trener je Luka Gartner, s katerim odlično sodelujeva. Sem imela pa pred njim številne druge trenerje. Moram še povedati, da mi s svojimi nasveti veliko pomaga tudi Marko Grilc.

Trenutno ste še dijakinja na gimnaziji Bežigrad. Kako usklajujete športne in šolske obveznosti?

Letos je malo težje, a sem se s profesorji, ki mi gredo izjemno na roko, dogovorila, da bom vse obveznosti za nazaj opravila po olimpijskih igrah. Nato me čaka še matura, ki si jo močno želim uspešno opraviti. Najtežje je pozimi, ko sem ogromno odsotna od pouka, pred poletjem pa nato vse nadoknadim.

Kako je s financami? Kdo sponzorira vaše nastope, opremo...?

Opremo dobim zastonj od svojih sponzorjev. Stroške potovanje in vse ostalo pa mi v letošnjem letu krije olimpijski komite, tako da s tem nimam večjih problemov.

Kakšni so vaši kratkoročni in dolgoročni cilji v karieri?

Trenutno si najbolj želim, da bi na olimpijskih igrah odpeljala po svojih najboljših močeh in da bi sezono zaključila med najboljših deset. Dolgoročno pa se želim uvrstiti tudi na prihodnje olimpijske igre in morda sodelovati tudi v kakšnem filmskem projektu.