Kot je za decembrsko številko Trimotima, glasila podjetja Trimo, dejala Finkova, je bilo lansko leto za Trimo najzahtevnejše leto v zadnjem desetletju, saj se je povpraševaje po zgradbah v vseh državah bistveno znižalo. Nakupi kupcev Trima so se lani zelo spremenili. Kupci so iskali hitre in enostavne rešitve, predvsem pa so po dolgem obdobju močne nakupne dinamike znižali nakupe, nekateri čez noč.

Razlog je na eni strani splošno znižanje povpraševanja pri samih Trimovih kupcih, zato ti niso potrebovali dodatnih zmogljivosti na področju proizvodnje, prodajnih centrov, skladišč, pisarn ipd. Svoje pa je k temu dala tudi finančna kriza in z njo povezana sposobnost kreditiranja bank, še posebej dolgoročnih posojil, zato so od Trima kupci pričakovali še večjo fleksibilnost in prilagodljivost novim razmeram kot doslej, je poudarila Finkova.

Trimo je predlani na ravni skupine ustvaril za 218,1 milijona evrov prihodkov, 12 odstotkov manj kot leta 2007, bruto dobiček družbe pa je znašal 6,5 milijona evrov.