Za ta dosežek mu bo dovolj že ena zmaga na obeh preostalih tekmah, precej pa bo znano prihodnji teden, ko se Blejci odpravljajo na gostovanje k Istanbulu, ki je sinoči gladko z 0:3 izgubil pri Assecu Resovii na Poljskem.


Da se na praznik svetih treh kraljev, ko je dokončno konec božično-novoletnih radosti, v dvorani Tivoli znova obeta spektakel, je bilo jasno že pred dnevi, ko so iz vodstva ACH Volleyja sporočili, da so vse vstopnice razprodane. Zdelo se je, da bodo gostje iz francoske prestolnice v peklenskem vzdušju lahek zalogaj, še posebno po tem, ko so v dosedanjih treh tekmah v ligi prvakov osvojili le en niz. Parisu tudi v francoskem prvenstvu ne gre nič od rok in tako je prišel v Slovenijo s popotnico sedmih zaporednih porazov. Toda že s prvim začetnim udarcem so Francozi hitro dokazali ravno nasprotno in zaigrali povsem sproščeno ter razigrano. Blejci jim v nobenem trenutku prvega niza niso prišli blizu, pri čemer niso bile uspešne niti menjave trenerja ACH Volleyja Glenna Hoaga.


Da se v nadaljevanju ne obeta nič dobrega, je nakazala nerodna poškodba Oliverja Venna, ob kateri je mladi estonski igralec nemočno obsedel na klopi, prav nič pa mu ni pomagala niti skrbna zdravniška služba in tople besede spodbude soigralcev. »Venno je pri reševanju žoge nesrečno stopil in si poškodoval desni gleženj. Vse kaže, da ne gre za hujšo poškodbo, pač pa zgolj za zvin. Kljub temu smo ga odpeljali na urgenco, da se opravi rentgen poškodbe in se ugotovi natančno diagnozo,« je o poškodbi najboljšega odbojkarja ACH dejala klubska zdravnica dr. Eva Topole.

Francoski prvak je vse skupaj znal izkoristi in v drugem nizu sicer nekoliko kasneje prevzel pobudo, a ko jo je, je ni izpustil več iz rok. ACH se je s tem znašel v velikih težavah, a s povsem jasno nalogo – brez izgubljenega niza do konca tekme. V tretjem delu jim je začetni del misije uspel, v času tehničnega premora pa se je ponudila priložnost, da svoje znanje prikažejo prikupna dekleta iz plesne skupine Tačke, ob nastopu katere sta se poželjivo nasmihala mlada 19-letna člana Parisa Volleyja Miloš Balanđić in Todor Skrimov.


Bučna podpora s tribun »Ti-Volleyja« se je še okrepila in po izenačenju na 2:2 je zmagovalca tako kot na prvi letošnji tekmi lige prvakov v Ljubljani znova odločil zadnji, skrajšani niz. V njem je ACH zaigral najbolje na tekmi in ob huronskem navdušenju se je slovenski prvak veselil izjemno pomembnega uspeha.


»Na koncu se je vse dobro izteklo. Po slabem začetku smo se pobrali, občinstvo nas je vrnilo v igro in na koncu smo srečno slavili. Navodila s klopi? Najprej se nismo držali sistema blok obrambe, kar smo morali izboljšati. V Turčijo gremo po zmago in uvrstitev v osmino finala,« je bil po tekmi presrečen blejski odbojkar Dejan Vinčič.