Spomnimo, da so podoben manever Heliosovi menedžerji izpeljali že lani, ko je Heldom tik pred iztekom leta Forumu Colorumu prodal celoten paket lastnih delnic in ga nato v začetku januarja odkupil nazaj. S tem se je začasno izboljšala struktura financiranja Heldoma, saj mu konec decembra lani ni bilo treba oblikovati rezervacij za lastne delnice. Če lastnih delnic lani ne bi začasno prenesli na Forum Colorum, bi imel Heldom okoli 50-odstotni delež dolžniškega kapitala, tako pa je delež dolžniškega kapitala konec minulega leta znašal le 25 odstotkov.

Večinski, in sicer 51-odstotni lastnik Foruma Coloruma je Janez Konte, ki je bil v preteklosti zaposlen v Skupini Helios. Med večjimi lastniki je s 30-odstotnim deležem tudi hrvaški državljan Rafael Primorac, deset odstotkov družbe pa je v lasti Elizabete Slavinec, žene predsednika uprave Heliosa Uroša Slavinca.

Več kazalcev poslovanja Skupine Helios si lahko pogledate na spletni strani Poslovnega Dnevnika pod ikono analize podjetij ali na tej povezavi.