Košarkarji Uniona Olimpije so v zadnjem tednu doživeli dva poraza: v evroligi s Cajo, ki je pomenil tudi dokončno slovo od majhnih teoretičnih možnosti za nadaljevanje elitnega tekmovanja, ter v ligi NLB, kjer jih je po slabem finišu premagal Hemofarm in kot prvi v tej sezoni slavil v Tivoliju. Dvoboj z Zadrom, za krmilom katerega je stari tivolski znanec Zmago Sagadin, je bil tako priložnost za popravni izpit na zadnjem obračunu v letu 2009.

Začetek ni bil prav spodbuden. Gostje so povedli s 7:0, prvi točki je dosegel Bečirović v tretji minuti. Zadar je prišel še do prednosti 11:4, nato pa so tudi Dalmatinci imeli strelski mrk. Z delnim izidom 10:1 so Ljubljančani prvič na tekmi povedli (15:12), ob prvem odmoru pa so imeli še dve točki naskoka. Ko je Walsh v 12. minuti povišal na 30:24, potem ko je Ožbolt izkoristil namerno osebno pri gostih, je kazalo, da bo domačim le steklo, toda napake, izgubljene žoge in zgrešeni meti za tri so goste spet vrnili v igro. Spet so se povsem približali na 29:30, domačim pa se kljub razpoloženemu Goluboviću nikakor ni uspelo odlepiti. Šele v zadnjih dveh sekundah so si priigrali boljšo popotnico za drugi polčas; najprej je Aleksandrov dosegel koš in izsilil osebno napako Zadra, pri dodatnem prostem metu pa je njegov zgrešen poskus popravil Golubovič in postavil izid polčasa 41:34.

Tretja četrtina je bila v znamenju Golubovića, ki je do 27. minute zbral že 19 točk, ob pomoči Aleksandrova pa pravzaprav sam vzdrževal razliko. Pri Zadru se je v tem delu razživel v prvem polčasu neopazni Perić, ob koncu pa sta nekaj pomembnih točk za zeleno-bele prispevala še Ožbolt in Vidmar, tako da je bilo tudi po 30 minutah + 7 za domače. Ta prednost je bila osnova za ljubljansko zmago, kajti v zadnjih minutah so zeleno-beli le strli odpor Zadra. Strelsko vlogo Golubovića je prevzel Djordjević in po dveh koših ter trojki tega igralca je razlika narasla na 12 točk (78:66), Zadar pa je nato z delnim izidom 9:2 le še nekoliko ublažil poraz, preobrata pa ni več zmogel.