Sumann, ki je zgrešil le eno tarčo, je za 14,2 sekunde prehitel Francoza Simona Fourcada (1), tretji pa je bil Norvežan Alexander Os (+30,7/1). "Po dobrih nastopih v Hochfilznu sem bil v ponedeljek in torek res utrujen, že v sredo pa sem se počutil precej boljše. Vem, da sem v dobri formi, danes pa sem imel tudi izredno dobro pripravljene smuči, zato res hvala serviserjem za opravljeno delo," je povedal zmagovalec in dodal, da mu zelo ustreza obrnjena smer tekaške trase na Pokljuki.

Slovenci so ostali brez točk. Še najvišje je bil Janez Marič (+4:13,0/5) na 52. mestu, Klemen Bauer (+6:30,3/7) je bil 80., Vasja Rupnik (+8:14,6/8) 95., Peter Dokl (+10:41,6/6) pa 110. Prvi med Slovenci se je na progo podal izkušeni 35-letni Janez Marič s število tri, ki je že pri prvem streljanju napravil napako pri korekciji merilnika na puški, nato pa vsakič pustil nepodrto še po eno tarčo in kljub res izjemnemu teku je bil na koncu kar precej oddaljen od novih točk. "Na nastrelitvi je veter pihal rahlo v desno, na tekmi rahlo v levo. Še premalo sem obrnil merilnik in pustil dva strela. Kasneje še vsakič po enkrat in nabere se. Samo s tremi zgrešenimi streli bi bile točke dosegljive, za res vrhunsko uvrstitev pa bi moral zadeti še kaj več," je po tekmi povedal Marič, ki bil v teku enakovreden najboljšim, kar pa je le slaba uteha v tem kombiniranem športu.

Naslednji slovenski up je bil mladi Klemen Bauer, pet zgrešenih strelov na polovici tekme pa je bilo tudi zanj preveč, da bi še lahko računal na vidno vlogo na tekmi. "Škoda je vsega tega truda na 20 kilometrih. Prepričan sem, da mi bo šlo dobro, na strelišču pa sem bil kot začetnik, sploh nisem bil z glavo na tekmi. Ne vem, zakaj se mi to še kar ponavlja," je bil razočaran Bauer, ki v soboto obljublja boljši nastop, saj sam pravi, da treme zaradi domačega občinstva nima, zato bo na sprintu potrebna le prava koncentracija.

Nič bolje ni šlo preostalima slovenskima tekmovalcema. Peter Dokl, ki zaostanek v smučini običajno vsaj malo kompenzira na strelišču, je na uvodnih streljanjih zgrešil trikrat, Vasja Rupnik pa petkrat in oba sta se tudi na tej tekmi poslovila od prvih točk svetovnega pokala, ki jih še vedno čakata.

Kaj si o slovenskih nastopih mislijo, so nazorno pokazali tudi slovenski navijači, ki so se prvi dan na skoraj idiličnem Rudnem polju zbrali v majhnem številu. Kmalu po polovici tekme so začeli zapuščati tribune na planoti v objemu Julijcev. Že v soboto na Pokljuki biatlonce in biatlonke čaka sprinterska tekma.