Kot je bilo pričakovati, se je Argentincem v finalu klubskega SP pridružila Barcelona. Kljub temu, da je Atlante povedel, so Katalonci ves čas nadzorovali tekmo in bodo tako imeli v soboto priložnost, da prvič v zgodovini osvojijo naslov najboljšega kluba na svetu. Na drugi strani se bo Atlante - prav tako v soboto - z južnokorejskim klubom Pohang Steelers boril za tretje mesto.

Čeprav je imela Barcelona popoln nadzor, so Mehičani v peti minuti izkoristili nepazljivost obrambe evropskih prvakov in prek Guillerma Rojasa povedli, malce pozneje pa celo zapravili priložnost za 2:0. Tako kot pred zadetkom pa je tudi po njem žoga bolj ali manj potovala le v eno smer, proti mehiškemu kazenskemu prostoru.

Nekaj priložnosti so si izbranci Pepa Guardiole tudi priigrali, vendar manj, kot bi lahko sodili glede na dotedanjo premoč v posesti žoge (75 odstotkov proti 25). Zasluženo izenačenje je sledilo v 35. minuti, ko se je po kotu v kazenskem prostoru najbolje znašel Sergio Busquets. Ob koncu polčasa je imel imenitno priložnost za vodstvo Barce Dani Alves, ko je sam prišel pred vratarja Atlanteja, a zadel le zunanji del mreže.

V drugem polčasu je Guardiola na zelenico poslal dodatno (najmočnejše) orožje, kar se mu je takoj obrestovalo. Lionel Messi je namreč vsega nekaj sekund po vstopu v igro unovčil lepo podajo Zlatana Ibrahimovića in tekmo speljal na pričakovane tirnice. V 67. minuti je Pedro Rodriguez le še zapečatil usodo ekipe iz znanega mehiškega letoviškega mesta, ko je izkoristil izvrstno podajo Andresa Inieste.

Pedro je s tem golom postal sploh prvi nogometaš, ki je zadel v šestih različnih tekmovanjih v enem letu. Ob golu na klubskem SP je 22-letnik zadel še v španski ligi, španskem pokalu, ligi prvakov, španskem superpokalu in evropskem superpokalu.