Francoski konstruktor je tudi potrdil, da bo v sezoni 2010 ekipi Red Bull dobavljal motorje. Renault in Genii sta pogodbo podpisala v začetku tedna, sodelovanje pa bo stopilo v veljavo z začetkom koledarskega leta 2010. Ekipa bo obdržala Renaultovo ime. Za Renault bo v prihodnji sezoni dirkal Robert Kubica, ime drugega dirkača pa še ni znano.

Ime moštva je omadeževal Flavio Briatore, zdaj že nekdanji vodja moštva formule 1 Renault, ki ga je Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) kaznovala s prepovedjo opravljanja vseh funkcij v avtomobilističnih športih. Kazen FIA je bila posledica afere Singapur, v kateri je Briatore na lanski dirki v tej državi ukazal brazilskemu dirkaču Nelsonu Piquetu mlajšemu, naj se namenoma zaleti v zaščitni zid in s tem na stezo spravi varnostni avto. Renault je po letošnjem priznanju dirkača, ki se je, potem ko je izgubil službo pri francoski ekipi, pokesal za lanske nepravilnosti, odpustil Briatoreja.

Natanko 143 dni po hudi nesreči pa se formulo 1 vrača Brazilec Felipe Massa. V Mugellu je 28-letni Brazilec s Ferrarijem iz leta 2007 opravil 30 krogov, kot je poudarjal sam, pa si je zelo želel, da prve vožnje opravi še pred koncem leta. Brazilec se je hudo poškodoval 25. julija letos v kvalifikacijah za VN Madžarske. Takrat ga je zadela okrog 800 gramov težka vzmet rojaka Rubensa Barichella, ki vozi za ekipo Brawn GP, v čelado. Praktično brez zaviranja se je nato s hitrostjo okrog 190 kilometrov na uro zaletel v zaščitno ograjo.