Kličko je prevladoval v vseh rundah, zato so mu sodniki soglasno dodelili z zmago; dva sodnika sta določila razmerje v točkah 120:108, tretji pa 119:109. Čeprav je Johnson zdržal celoten dvoboj in je v četrti rundi poškodoval desno oko Klička, pa je zaradi svoje povsem obrambne taktike doživljal prave salve žvižgov gledalcev.

"Zelo težko je bilo boksati proti Johnsonu. Njegov slog je zelo neprijeten," je po dvoboju dejal branilec naslova, ki je moral ves dvoboj trdo delati. Kljub temu je bilo več kot 17.000 gledalcev v dvorani Postfinance-Arena navdušenih nad predstavo. Johnson se je večji del dvoboja skrival pred udarci Klička, se umikal in spuščal glavo. Kot izzivalec se ni prav spustil v borbo in je vseskozi dajal občutek, kot da sploh nima namena zmagati.

"Poškodoval sem si komolec in se zato nisem mogel boriti, kot sem načrtoval," se je po borbi opravičeval 30-letni Američan, ki je v svojem 23. poklicnem dvoboju vknjižil šele prvi poraz. V dneh pred srečanjem je glasno razlagal, kako bo šokiral svet, potem ko bo Kličku odvzel šampionski pas. Ukrajinec pa je medtem že dejal, da 'revanše' proti Američanu ne bo, čeprav je Johnson že izrazil željo po njej.

"Vitalij je razočaran, ker mu ni uspelo zmagati s knock outom, jaz pa na drugi strani nisem tako nezadovoljen," je dejal trener Ukrajinca Fritz Sdunek. Kličko bo prihodnje leto skušal boksati proti Britancu Davidu Hayeju, ki je svetovni prvak po verziji WBA. Britanec je brata Kličko večkrat žalil, naslov pa si je priboksal pred petimi tedni proti 213 centimetrov visokemu Rusu Nikolaju Valujevu. Vitalij in njegov mlajši brat Vladimir, ki je svetovni prvak po verzijah WBO in IBF, si želita tudi pas WBA, da bi tako imela vse štiri naslove prvaka, ki v svetu boksa kaj pomenijo.