Slovensko smučarsko središče Rogla bo 19. in 20. decembra gostilo svetovni pokal v smučarskem teku, prireditelji pa so že pred dnevi kljub pomanjkanju snega z optimizmom napovedali, da bodo zagotovo pripravili tekmo. Njihova prizadevanja so danes obrodila sadove, saj je narava v minulih dveh dneh poskrbela za padavine, prav tako pa so se spustile temperature, ki zdaj dovoljujejo tudi umetno zasneževanje.

Roglo, ki leži na približno 1500 metrih nadmorske višine, so danes obiskali inšpektorji FIS in tekmovanju prižgali zeleno luč. Odločilni dan naj bi bil sicer prihodnji ponedeljek, 14. decembra, ko bi FIS še lahko odpovedala tekmo, a se to ne bo zgodilo. Rogla bo tako v soboto, 19. decembra, najprej gostila sprint, nato v nedeljo, 20. decembra še 15 kilometrov za ženske in 30 kilometrov za moške s skupinskim startom. Na prizorišču bo nastopilo tudi veliko slovenskih tekmovalcev in tekmovalk, na čelu s Petro Majdič, Vesno Fabjan in Katjo Višnar, ki so letos v svetovnem pokalu že blestele.

"Včeraj je snežilo, imamo približno 15 centimetrov naravnega snega, tako da smo ga danes in tudi že včeraj od povsod vozili na tekmovališče. Startno-ciljna arena je zdaj povsem pripravljena, prepeljali smo približno 8000 kubičnih metrov snežne odeje. Jutri bomo vodjem ekip v Davos poslali zadnje sporočilo, v kakšnem stanju je proga, zato da se bodo znali organizirati ali trening poiskati v tujini ali pa že priti k nam, če nam bo uspelo pripraviti tudi trening progo," je povedala predstavnica za stike z mediji svetovnega pokala na Rogli Tina Tinta Kovačič.