Strokovna žirija je izbrala še štiri nagrajence, ki so v zadnjem letu najbolj izstopali z vrhunskimi dosežki na področju vizualne ustvarjalnosti. Sodobni intermedijski umetnik Vadim Fiškin je bil nagrajen za prostorsko instalacijo "Tour en l'air", podjetnik Silvo Kačar za blagovno znamko svetil Vertigo Bird, stilist Emil Rebek za objave modnih zgodb v vplivnih evropskih modnih revijah, fotograf Jane Štravs pa za razstavo American Express.

Trendove nagrade so letos pod taktirko Jožice Brodarič, ustanoviteljice in avtorice projekta Trend, podelili že devetič zapored. Trendove nagrade so nastale leta 2001 z namenom vrednotenja slovenske modne produkcije in vizualne kreativnosti v najširšem pomenu besede, od oblikovanja in fotografije do arhitekture, oblikovanja in sodobne umetnosti.

Doslej je Trendove nagrade prejelo 59 ustvarjalcev, z letošnjimi vred pa se je njihovo število povzpelo na 64. Nagrado za življenjsko delo so doslej prejeli Majna Sevnik (2001), Bernarda Jeklin (2002), Vesna Gaberščik (2003), prof. Niko Kralj (2004), Saša J. Mächtig (2005), Matjaž Vipotnik (2006), Miki Muster (2007) in Edvard Zajec (2008), so sporočili podeljevalci.