Jerman si je glavno nagrado večera, na katerem je AMZS podelila številna priznanja najboljšim slovenskim motoriziranim športnikom, zaslužil z osvojenim naslovom prvaka z ekipo Yamaha Austria, s katero je bil najboljši v skupnem seštevku šestih dirk tega tekmovanja. Jerman je tako na mestu dobitnika nagrade za športnika leta AMZS nasledil motokrosista Saša Kraglja, ki je priznanje dobil v zadnjih dveh letih.

"Sezona je težko ponovljiva. Prva poskusna vožnja je bila šele na dirki v Le Mansu. Vse je bilo v zraku, nismo vedeli, kaj bo. A je vse delovalo perfektno. Ekipa bo ista tudi v prihodnjem letu. Za naprej pa bomo še bolj obremenjeni z ubranitvijo naslova. Lahko nam spet uspe. Priznanja sem vesel, čakal sem ga enajst let in sem vesel, da sem ga spet osvojil," je dejal nagrajenec Igor Jerman, ki je ob priznanju za športne dosežke dobil še praktično darilo, otroški avtosedež za mlajšega od dveh otrok.

Posebno nagrado za dosežke, nekakšno priznanje za življenjsko delo, so pri AMZS letos podelili 75-letnemu Leonu Pintarju, nekdanjemu večkratnemu državnemu prvaku v cestno-hitrostnem motociklizmu in rekorderju na gorskih dirkah na Ljubelj.