Na 50 delfin je Mankoč vknjižil novo zmago, njegov uspeh je s šestim mestom dopolnil Radovljičan Robi Žbogar (24,16), med dekleti pa sta bili Ilirijanka Sofija Djelič (27,72) in Velenjčanka Tamara Govejšek (28,23) druga in tretja. Na 100 prosto je Mankoč nastopil le v kvalifikacijah, a ga tudi popoldan med finalisti po doseženem izidu ni prehitel nihče. V ženski konkurenci sta na 100 prosto Velenjčanka Nina Drolc (56,02) in Ilirijanka Kaja Kolšek (56,59) osvojili četrto in peto mesto, Govejškova je bila osma (57,32).

"Zadovoljen sem z rekordi, saj v Sloveniji od mene v teh disciplinah ni bil nihče še nikoli hitrejši, pa tudi lastne dosežke sem premaknil, a gre za discipline, ki jih plavam redko in v svetovnem merilu ti dosežki niso prav veliko vredni. Bolj zanimiva tekma me čaka jutri, ko se bom na 100 mešano pomerili s svetovnim rekorderjem na 200-metrski razdalji Južnoafričanom Townsendom in evropskim rekorderjem Avstrijcem Roganom. Nikakor ne bosta počasna, a tudi sam lahko plavam blizu državnega rekorda, če se mi bo vse izšlo in to kljub temu, da so se mi strgale kopalke in bom moral nastopiti v starih. Pravo formo načrtujem za Carigrad," je po tekmi povedal Mankoč.

Meža je bila z rekordom na 200 prsno druga, v moški konkurenci pa je četrto mesto z osebnim rekordom 2:15,11 osvojil Radovljičan Robi Vovk. "Sama ne vem, od kje sem bila tako hitra. Pred tekmo sem se le želela približati osebnemu rekordu, ki sem ga prejšnji teden plavala v Zagrebu, torej okrog 2:28, potem pa sem se tukaj borila z Avstrijko (Swierczewska op.p.) in tudi zato verjetno dosegla ta izid. Ko sem videla semafor, sama nisem mogla verjeti, da sem svoj osebni rekord popravila za pet sekund," je po tekmi povedala Meža.

Dobro formo je še enkrat potrdila tudi Radovljičanka Anja Klinar, ki je zmagala na 200 mešano in tudi v tej disciplini z 2:11,24 popravila osebni rekord. Slovenski uspeh je s šestim mestom dopolnila Kaja Brežnik (2:23,48), Ilirijan Aleks Koštomaj pa je bil v moški konkurenci osmi (2:05,44).

Zelo dobro je nastopila tudi Radovljičanka Nina Cesar na 800 prosto z osebnim rekordom 8:24,86, ki je končala prva od slovenske falange, ki se je zvrstila na mestih od dva do šest. Za njo so v cilj prišle Ravenčanka Tjaša Oder (8:33,44), Radovljičanka Neja Škufca (8:39,20), Triglavanka Nika Karlina Petrič (8:59,57) in daljinska plavalka Teja Zupan (8:52,66). Drugo mesto je z osebnim rekordom 15:05,35 osvojil tudi Radovljičan Luka Turk in končno potrdil normo za nastop na evropskem prvenstvu v Carigradu.

V finalu na 100 hrbtno sta nastopila tudi Aljaž Dimnik in Jera Majerič ter osvojila peto in šesto mesto.