"Vesel sem, da smo dosegli dogovor. Lahko bomo nadaljevali z delom v Hinwilu in obdržali večino delovnih mest. Prepričan sem, da bo imela nova ekipa lepo prihodnost v formuli 1, saj bodo nova pravila omogočila bolj enakovredno sodelovanje tudi zasebnim ekipam," je novico o nakupu pospremil vodja moštva in dosedanji manjšinski solastnik Peter Sauber.

V tovarni v Hinwilu bodo tako predvidoma ohranili 250 od dosedanjih 388 delovnih mest. Peter Sauber je bil med leti 1993 in 2005 večinski lastnik moštva, ko pa je ekipo prevzel opremljevalec motorjev BMW, je obdržal 20-odstotni delež. Današnji dogovor, finančnih podrobnosti strani nista razkrili, pomeni, da ekipe vendarle ne bo upravljalo podjetje Qadback Investments. Slednje je septembra, ko je BMW sporočil novico o umiku, nameravalo odšteti 80 milijonov evrov za prevzem Sauberja.

Sauber sicer še nima uradno potrjene vstopnice za SP 2010: krovna avtomobilistična zveza (FIA) pa bo najverjetneje brez večjih zadržkov dovolila ekipi nastopati, saj se je po letošnji sezoni poslovila tovarniška ekipa Toyote.