Srebrna kolajna s svetovnega prvenstva februarja v Južni Koreji ji je utrdila samozavest. Sredi poletja je, ne samo iz razloga, ki jih javno navajajo, zamenjala še trenerja Tomaša Kosa z Urošem Velepcem. Moška družba na treningu naj bi prinesla še kanček več napredka kot vadba v "otroškem vrtcu". "Teja je tekmovalka, ki si jo trener samo želi. Motivirana in disciplinirana športnica, s katero trener zaradi dobrih povratnih informacij lahko izvrstno dela. Če bi imel vse take, bi lahko vodil vadbo od doma," jo hvali Uroš Velepec. Zaradi biatlonske loterije je treba na hladnokrvno strelko računati praktično na vsaki tekmi. Še posebej se zna zbrati v najpomembnejših trenutkih, kot se je februarja v Pjong Čangu in jeseni v Oberhofu na letnem svetovnem prvenstvu, kjer je za Nemko Magdaleno Neuner osvojila srebro v zasledovanju. Skupaj ima že tri srebrne in dve zlati kolajni z gravuro Mednarodne biatlonske zveze (IBU).

Šampionka, ki pa ni zvezdnica. Na 6. mednarodni konferenci o športnem marketingu Sporto v Portorožu je ni bilo med peterico najbolj prepoznavnih športnic kot blagovnih znamk (Majdič, Čeplak, Isaković, Maze, Šestak). Z izjemo šestine letaka, ki vabi na Pokljuko, je neprepoznavna, čeprav ima praktično vse atribute za to. Tudi tisto, kar kot športnice najbolj lahko tržijo. V letnem biltenu IBU, 524 strani debeli bukvi biatlonske statistike, Teje Gregorin ni, čeprav so obraz posodile vse njene tekmice Kati Wilhelm, Helene Jonsson, Magde Neuner... Celo tekačica Petra Majdič je prvo ime Rexa, kralja smučarskih maž, celostransko na strani 479. Izkoristilo je ni niti slovensko podjetje, ki se reklamira le vizualno brezosebno.

"Nisem Petra Majdič," je znova zatrdila na predstavitvi reprezentance. "Nisem taka osebnost za te stvari," pravi in razkriva, da v osmih mesecih od osvojene kolajne tudi ni pristopil nobeden od morebitnih menedžerjev in ji ponudil sodelovanja. Zaveda se, da bi prve korake verjetno morala narediti sama. Trener Uroš Velepec priznava, da mu je kot trenerju seveda zelo všeč, da je taka osebnost. "Ker nima dodatnih obveznosti, trening izpolnjuje do potankosti. Vem, da ji je težko sodelovati že v kakšni majhni akciji. Primere podobnih športnikov imate tudi drugje," navrže Velepec.

Teja Gregorin srebra ni izkoristila. Še koncerta Madonne, s katerim so jo nagradili in se s tem hvalili tudi pred mediji, ni videla. Po odpovedi koncerta v Ljubljani je želela vračilo denarja za vstopnico, a so ji že dali vedeti, da je bil denar že nakazan na zahtevo kupca karte. Teja je skušala resnico o Madonni tokrat pred mediji prikriti, saj jo to spravlja v zelo neprijeten položaj. Glede na jezo direktorja reprezentanc Boruta Nunarja, ko je izvedel, da sprašujemo v tej smeri, je neprijetno tudi njim. Mogoče so darovalci vstopnice za koncert tako le želeli narediti lepo uslugo, da ni šla na drug koncert, pač pa je šla dan več zgodaj spat in zjutraj odšla spočita na trening za Vancouver.