Po uradni verziji je Dany Gelinas, ki je v 25 krogih zbral pičlih osem zmag, odstopil sam, toda Kanadčan je slednje zanikal. Kot je povedal, se z vodstvom Olimpije ni pogovarjal o prekinitvi sodelovanja, pač pa je za zamenjavo izvedel šele z uradne spletne strani kluba.

Kakorkoli, 42-letni kanadski trener je bil v zadnjem obdobju v precejšnji nemilosti navijačev in medijev, zato je bilo njegovo slovo pričakovano. Precej samosvoj Gelinas, ki je menil, da lahko Olimpijo vodi brez pomočnika, se tako kot njegov predhodnik Randy Edmonds ni znašel v zmajevem gnezdu. Ko so se porazi in slabe predstave začeli kopičiti, je sprožil še anarhijo v slačilnici. Kdo bo novi trener, je v tem trenutku vprašanje za milijon evrov, po naših podatkih in logičnemu sklepanju pa naj bi ta konec tedna na vročo klop začasno sedel kar direktor kluba Matjaž Sekelj. Ta se po dveh zgrešenih trenerskih nakupih zdaj ne sme več ušteti in v Tivoli pripeljati mačka v žaklju, saj bi Olimpija po najbolj črnem scenariju že drugo sezono zapored obtičala pred zaključnimi boji za najvišja mesta.

Sekelj naj bi tako znova obul drsalke že na današnjem dopoldanskem treningu in moštvo, ki ga pozna do potankosti, vodil s klopi jutri doma proti Jesenicam in v nedeljo v gosteh proti Medveščaku. Ker ljubljanski hokejisti prihodnji torek ne bodo igrali tekme, bo imel Gelinasov naslednik – v prestolnico naj bi prišel do konca tega tedna – dovolj časa, da spozna ekipo in se dobro pripravi na drugo polovico prvenstva, ki bo za Olimpijo bistvenega pomena.

O pomembnosti decembrskih in januarskih bojev na ledu velja enako tudi za Jesenice, kjer so uresničili največjo željo trenerja Mika Posme in v klub zvabili 43-letnega veterana Todda Elika, ki je magnet za navijače. Elik je s Posmo pred dvema sezonama sprožil hokejsko evforijo v Ljubljani, zdaj pa bo omenjeni tandem skušal enako storiti še na Gorenjskem, kar obeta sila zanimivo hokejsko zimo. Elik bo na Jesenice prišel danes, v rdečem dresu pa bo najverjetneje, če bodo vsi papirji nared, zaigral že jutri v Tivoliju, zato je pred vrati znova večni hokejski derbi v pravem pomenu besede. Tako na ledu kot na tribunah.