Isakovićeva je po olimpijskem uspehu v Pekingu leta 2008 in srebrni medalji na 200 prosto, v letu 2009 nekoliko zaostala za lastnimi pričakovanji, saj se glede na prejšnje dosežke ni mogla zadovoljiti z uspehi na univerzitetni tekmi NCAA in na univerzijadi v Beogradu ter polfinalom na svetovnem prvenstvu v Rimu.

V sezoni 2010, ki bo imelo za slovensko reprezentanco vrh na poletnem evropskem prvenstvu v Budimpešti, Isakovićeva pa bo tam branila zlato medaljo na 200 prosto iz Eindhovna 2006, zato napoveduje boljše dosežke, optimistična je tudi zaradi jesenskih izidov v ZDA.

Konec tedna je Blejka, ki študira v Kaliforniji, v konkurenci plavalk iz 23 ameriških univerz, nastopila na tekmi v Long Beachu in med drugim zmagala na 200 delfin, dosegla osebni rekord na 100 delfin in zelo dobre izide tudi v ostalih disciplinah. "Manjka mi tekmovalni ritem in tudi zato je bilo na tekmi nekaj nihanj. Po drugi strani pa smo še v polnem treningu in dogovorili smo se, da bo ekipa nastopila v popolnoma navadnih kopalkah, ki sem jih na tekmi imela morda nazadnje oblečene pri 12 letih, zato sem z dosežki lahko zelo zadovoljna. Pa tudi s kopalkami, ki jih oblečem v dveh sekundah, saj smo lani za pripravo zaradi kopalk potrebovali kar pol ure. Malce je bilo morda nepošteno le, da so nekatere tekmice že nastopale v novi opremi, ki bo dovoljena v novi sezoni, zato primerjave niso povsem natančne," je povedala Isakovićeva.

Natančneje je ocenila tudi svoje nastope. "Na 500 prosto prvi dan še nisem povsem našla pravega ritma, zato pa sem glede na opremo zelo dobro nastopila na 200 kravl, posebej v štafeti, na 100 delfin sem plavala osebni rekord, najbolj pa sem zadovoljna s tekmo na 200 delfin, kjer sem za svojim rekordom zaostala slabo sekundo, a tekmice ugnala za več kot dve. Le 15 minut kasneje sem dosegla svoj najboljši izid v kravlovi štafeti na 4 x 100 prosto in že tukaj sem dobila potrditev, da na treningih delamo dobro in da lahko v novi sezoni pričakujem precej več, kot v zadnji."

Konec leta in božične praznike bo Isakovićeva preživela v Sloveniji, pred tem pa jo prihodnji teden čaka še nastop na odprtem prvenstvu ZDA v Washingtonu, v zvezni državi Seattle, zadnji dan pa na istem bazenu še miting na 50-metrski tekmi. "Ta tekma bo že prvi pokazatelj opravljenega dela in zanjo bomo tudi malce dvignili formo. Sama pričakujem že kar dobre dosežke, saj so bile priprave res dobre, obenem pa sem imela tudi srečo, da ni bilo bolezni in poškodb. Nato me čaka še nekaj izpitov, pa pot v Slovenijo."