Hajdinjakova je že v soboto zrušila rekord na 100 delfin, v nedeljo pa je s 27,13 na 50 m delfin izboljšala najstarejši slovenski rekord v 25-metrskih bazenih, saj je prejšnji rekord 8. februarja 1997 postavila Mariborčanka Metka Sparavec. "Presenečena sem bila že v soboto, saj sem izid pod minuto pričakovala šele na EP v Carigradu, a mi je to uspelo že zdaj. Prav zato v Turčiji lahko pričakujem še nekaj boljši čas, saj bom v naslednjih tednih skušala izpiliti še nekatere podrobnosti tega nastopa. Za današnji rekord pa sploh nisem vedela, da je najstarejši, a bolj kot to sem vesela svojega dosežka," je po tekmi povedala nadarjena Ljubljančanka, ki bo decembra prvič oblekla reprezentančni dres. Hajdinjakova je tekmo končala na četrtem mestu, le mesto za njo pa Ilirijanka Sofija Djelič, ki se je s 27,30 prav tako močno približala zdaj že nekdanjemu slovenskemu rekordu. Obe sta prav v Zagrebu dokončno potrdili normo za nastop v Carigradu.

Med najbolj zadovoljnimi je bila Šmidova, ki je z 2:26,43 za 29 stotink izboljšala rekord Radovljičanke Anje Klinar na 200 prsno, dosežen januarja letos v Celju. "Prav to, da sem izboljšala rekord Anje Klinar, mi pomeni še malo več kot sicer. Posebej pa sem današnjega nastopa vesela, ker v soboto izidi niso bili najboljši, danes pa sem potrdila, da sem dobro delala na pripravah, zdaj pa bom videla, kaj bo to pomenilo v Carigradu," je po rekordu povedala Šmidova, ki je osvojila tretje mesto. Na petem mestu je tekmo končala Velenjčanka Meža, na sedmem Ilirijanka Tjaša Vozel in na osmem Ravenčanka Vita Sonjak, ki plava za ljubljansko Olimpijo.

Za prvi slovenski rekord dneva je poskrbela mladinka Velenja Tina Meža z dosežkom 31,58 na 50 prsno, ko je za 31 stotink izboljšala rekord Radovljičanke Tamare Sambrailo iz leta 2004 in osvojila tretje mesto. "Pred tednom dni smo prišli z višinskih priprav v Font Romeu, nato sem v Celju potrdila normo za nastop na EP. Treniram še brez spuščanja, zato rekorda seveda nisem pričakovala. Upam, da bom na EP plavala vsaj tako dobro," je bila zadovoljna tudi tretjeuvrščena Meža. Hitrejša od starega rekorda Sambrailove je bila tudi četrtouvrščena Ilirijanka Tjaša Vozel z dosežkom 31,74, Kaja Kolšek je osvojila peto mesto, Tanja Šmid pa je finalni nastop izpustila, saj se je povsem skoncentrirala na 200-metrsko tekmo.

Slovenski plavalci so se veselili tudi dveh zmag. Ilirijan Peter Mankoč, ki je v soboto izgubil dvoboj s Hrvatom Dujetom Draganjo na 100 mešano, je bil najboljši na 100 delfin z novim rekordom mitinga 50,38. Na 400 prosto pa je Radovljičanka Anja Klinar zmagala z dobrim dosežkom 4:09,50, mesto za njo je končala njena klubska in reprezentančna kolegica Nina Cesar (4:12,39), za mesto so se stopničke izmaknile Triglavanki Niki Karlini Petrič, Špela Bohinc, ki prav tako nastopa za manjši mariborski klub, pa je bila šesta.

Na stopničke se je z drugim mestom na 50 hrbtno (25,32) zavihtel tudi Radovljičan Robi Žbogar, Velenjčanka Nina Drolc pa je bila s 55,63 tretja na 100 prosto, mesto za njo je končala Hajdinjakova, v finalu pa sta nastopili še plavalki Olimpije Špela Purkat in Eva Rotar. V finalu so nastopili še Triglavanka Urša Bežan na 50 hrbtno, Triglavan Jan Karel Petrič na 200 prosto in 200 hrbtno, plavalec Ljubljane Nejc Zupan na 200 mešano in 200 hrbtno ter Kolškova na 100 mešano.