Padec dobička je potencirala tudi zmanjšana vrednost zalog in nedokončane proizvodnje. Brez tega vpliva bi Radeče papir lani ustvarile 1,35 milijona evrov dobička iz poslovanja (EBIT), tako pa so ga imeli za le 301.000 evrov oziroma več kot polovico manj kot leta 2007. Konec lanskega leta so Radeče papir imele tudi za 12,7 milijona evrov finančnih obveznosti, delež obveznosti v virih sredstev pa je znašal skoraj 70 odstotkov.

V obdobju po letu 2000 je družba poslovala zelo pisano. Potem ko je leto 2000 končala z več kot 13,5 milijona evrov neto izgube, je v prihodnjih treh letih poslovala pozitivno. Naslednje tri leta je znova poslovala z izgubo, predlani pa ji je uspelo ustvariti čisti dobiček, tokrat v znesku 233.561 evrov.

Podobno kot matični družbi se je lani tudi hčerinskemu podjetju Muflonu zmanjšal čisti dobiček. Znašal je 75.000 evrov, kar je za 20 odstotkov manj kot leto prej. Ob začetku leta so v družbi tudi povedali, da imajo velike težave s tekočo likvidnostjo in da so morali preiti na 36-urni delavnik ter za nekoliko znižati plače zaposlenim.

Omenimo še, da je podjetje G-M&M januarja 2007, ko je iztisnilo male delničarje, postalo 100-odstotni lastnik družbe Radeče Papir. Večinski lastnik G-M&M pa je predsednik upravnega odbora Radeče papirja Peter Tevž