Samir Handanovič - 7: Človek pajek, ki je bil slovenski rešitelj, saj je preprečil, da je bilo sanj o Južni Afriki konec že v Moskvi. Ob obeh golih nemočen.

Mišo Brečko - 6,5: Najboljša igra v reprezentančnem dresu. Bojeviti Trboveljčan se ni ustrašil zvezdniškega sijaja Aršavina, ampak ga je naredil nevidnega v pravi vojni, v kateri je Rus povsem izgubil živce in odšel z rumenim kartonom, ki bi bil lahko tudi rdeči.

Marko Šuler - 6: Nekajkrat na prepihu, ker je bila skozi zvezno vrsto proti slovenskemu golu odprta avtocesta. V 92. minuti je žogo že videl v ruski mreži.

Boštjan Cesar - 6: Ker je bilo premalo kompaktnosti, je moral garati za dva, zato so bile napake logične.

Bojan Jokič - 5,5: Povprečna predstava.

Valter Birsa - 5,5: Hiddink je očitno ocenil, da je največja nevarnost za ruski gol, zato je bil vseskozi pod nadzorom nogometnega KGB-ja in ni bilo možnosti za diverzantsko potezo.

Aleksander Radosavljevič - 5,5: Vezist, ki se je premalokrat srečal z žogo.

Robert Koren - 6: Pol točke gor, ker je Slovenija po njegovi bombi dosegla gol, sicer pa dolžnik. Neigranje v Angliji je očitno pustilo posledice.

Andraž Kirm - 5: Od njega smo pričakovali eksplozijo, videli pa najslabšo predstavo v reprezentančni majici, saj je padal iz napake v napako.

Nejc Pečnik - 7: Slovenski Rambo, s katerim je Kek Ruse presenetil iz zasede, saj jim je zabil gol z glavo. Z njegovim vstopom je Slovenija navila ritem in Ruse spravila v paniko.

Zlatko Dedič - 5,5: V obrambi garal, v napadu ni raztegoval ruske obrambe in vnašal nemira.

Milivoje Novakovič - 6: Trdo igrišče z umetno travo je bilo "smrt" za njegovo občutljivo telo, a je stisnil zobe in s pristopom potrdil vlogo prvega zvezdnika ekipe ter vodje slačilnice.

Selektor Matjaž Kek - 6: Z aduti s klopi je dvignil ritem. Z igro, ki je bila precej slabša kot na jesenskih tekmah s Poljsko, Slovaško in San Marinom, je izvlekel sijajen izid. Slovenija v sredo lahko igra le boljše.