Ruski reprezentanti po tekmi s Slovenijo niso bili zgovorni. V mešani coni sta govorila le Sergej Semak in Dimitrij Sičev. Ostali so nemo odbrzeli proti izhodu štadiona. Glavni ruski zvezdniki ne govorijo z vsemi novinarji, ampak le z izbranimi. Tako je enemu od njih svoje vtise o tekmi zaupal tudi prvi zvezdnik ruske reprezentance Andrej Aršavin.

''Bili smo zadovoljni z vodstvom 2:0, vendar so Slovenci pokazali svoj značaj in se vrnili v igro. Dosegli so zadetek, ki nam je zagrenil življenje pred povratno tekmo. Slovenija je ob koncu igrala ofenzivno in kombinatorno, mi pa smo se potegnili v obrambo. Zaradi prejetega gola vtis na koncu ni najboljši. Je pa res, da bi se lahko končalo še slabše, a je Igor Akinfejev k sreči pokazal svoje znanje in obranil strel Šulerju,'' je dejal Aršavin.

Zvezdnik Arsenala meni, da Slovenija za Rusijo ni tekmec pomeri, ker naj bi igrala obrambno. ''Slovenija je ekipa z nepopustljivim značajem in je neugoden tekmec. Bolje je igrati proti ekipam, ki so napadalno nastrojene, kot pa s takšnimi, ki igrajo tako kot Slovenija. Toda recimo bobu bob. Premagali smo Slovenijo, sedaj moramo le še vzeti vstopnico za svetovno prvenstvo.''