Drugi je bil svetovni podprvak iz Londona Nizozemec Epke Zonderland (15,55). Že v soboto je Sašo Bertoncelj v finalu svetovnega pokala na konju z ročaji v Osijeku uspešno prikazal sestavo, telovadil zelo čisto in se z oceno 15,35 točke veselil drugega mesta. Hkrati se je v skupni razvrstitvi svetovnega pokala povzpel med najboljšo trojico sveta. Zmagal je svetovni prvak Kitajec Zhang Hongtao (16,075 točke), tretje mesto za Bertoncljem pa je osvojil Rus Andrej Perevožnikov (15,325). Skozi kvalifikacije si je finalni nastop s peto oceno na parterju pritelovadila tudi Saša Golob, ki je v finalu z oceno 12,7 točke zasedla sedmo mesto.

Uspeh Pegana pred nizozemskim tekmecem je še toliko več vreden, saj je bil do današnje tekme prav Zonderland vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala na tem orodju s 170 točkami, Pegan mu je na drugem mestu sledil s 154. A po današnjem dvoboju, ki ga je dobil slovenski as, sta tekmeca pred zadnjo tekmo sezone, ki bo prihodnji konec tedna v Stuttgartu, izenačena na prvem mestu s po 180 točkami.

"Zelo sem vesel, da mi je uspelo tako lepo telovaditi. Prvino pegan sem super naredil in jo tudi povezal v ribalka, drugo povezavo pri zvinku sem sicer izpustil, tako da je bila izhodiščna ocena nekoliko nižja, zato pa mi je precej dobro uspel tudi seskok," se je po novi zmagi smejalo 35-letnemu telovadcu Trnovega, ki ga zdaj čaka še izjemno razburljiv zaključek sezone na zadnji tekmi svetovnega pokala, pokalu Nemške gimnastične zveze v Stuttgartu. "Vaja je bila zelo lepa in tekoča, morda res ne tako kot na svetovnem prvenstvu v Londonu, je bil pa zato seskok precej boljši. Res sem zelo zadovoljen," je po drugem slavju to jesen dejal Ljubljančan, ki je z zmago poskrbel tudi za napet konec letošnje sezone svetovnega pokala. Te tekme se Pegan še posebej veseli: "Kdor bo v Stuttgartu boljši, tisti bo pač zmagovalec sezone. Sam grem v Nemčijo po novo zmago, zelo bo razburljivo in upam, da mi bo uspelo. Pripravljenost s svetovnega prvenstva sem kar dobro zadržal, zato se resnično veselim še zadnje preizkušnje letos."

Tudi Sašo Bertoncelj je v finalu na konju z ročaji telovadil zelo tekoče in tako zaostal le za ta čas nedosegljivim kitajskim zvezdnikom. "Tokrat mi je steklo kot na treningih. Šel sem na polno, saj sem vedel, da če želim do kolajne, nimam druge izbire. Res sem zelo vesel tega uspeha," je bil po nastopu zadovoljen 25-letni Škofjeločan. "Naredil sem zelo lepo vajo. Po mojem je bila po izvedbeni plati ena lepših to sezono, česar sem še posebej vesel. V Stuttgartu bom v kvalifikacijah delal isto sestavo, v finalu, v kolikor se bom do tja prebil, pa bom gotovo skušal taktizirati, če bom le imel to možnost," je še povedal Bertoncelj, ki je za uspeh poleg 40 točk za svetovni pokal prejel tudi ček v višini 2400 švicarskih frankov.