Zmaga Pegana pred nizozemskim tekmecem je še toliko več vredna, saj je bil do današnje tekme prav Zonderland vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala na tem orodju s 170 točkami, Pegan mu je na drugem mestu sledil s 154. A po današnjem dvoboju, ki ga je dobil slovenski as, sta tekmeca pred zadnjo tekmo sezone, ki bo prihodnji konec tedna v Stuttgartu, izenačena na prvem mestu s po 180 točkami.

Slovenski šampion je že po kvalifikacijah napovedal, da se bo boril za zmago, po današnjem uspešnem finalnem nastopu pa je bilo jasno, da ga tokrat nihče od tekmecev več ne more "sklatiti" s prestola. "Zelo sem vesel, da mi je uspelo tako lepo telovaditi. Prvino pegan sem super naredil in jo tudi povezal v ribalka, drugo povezavo pri zvinku sem sicer izpustil, tako da je bila izhodiščna ocena nekoliko nižja (namesto 17 točk je tokrat prikazal vajo z izhodiščem 16,8 točke - op. STA), zato pa mi je precej dobro uspel tudi seskok," se je po novi zmagi smejalo 35-letnemu telovadcu Trnovega, ki ga zdaj čaka še izjemno razburljiv zaključek sezone na zadnji tekmi svetovnega pokala, pokalu Nemške gimnastične zveze (DTB) v Stuttgartu.

"Vaja je bila zelo lepa in tekoča, morda res ne tako kot na svetovnem prvenstvu v Londonu, je bil pa zato seskok precej boljši. Res sem zelo zadovoljen," je po drugem slavju to jesen (Pegan je zmagal tudi na uvodni tekmi svetovnega pokala jesenskega dela sezone v Dohi) dejal Ljubljančan, ki je z zmago poskrbel tudi za napet konec letošnje sezone svetovnega pokala. Te tekme se Pegan še posebej veseli: "Kdor bo v Stuttgartu boljši, tisti bo pač zmagovalec sezone. Sam grem v Nemčijo po novo zmago, zelo bo razburljivo in upam, da mi bo uspelo. Pripravljenost s svetovnega prvenstva sem kar dobro zadržal, zato se resnično veselim še zadnje preizkušnje letos."

Skozi kvalifikacije si je finalni nastop s peto oceno na parterju pritelovadila tudi telovadka Saša Golob, ki je v današnjem finalu dobro nastopila in z oceno 12,7 točke zasedla sedmo mesto.

Že v sobotnem finalu na konju z ročaji je uspešno nastopil tudi Sašo Bertoncelj, ki je osvojil srebrno kolajno; boljši od njega je bil le svetovni prvak Kitajec Zhang Hongtao. Odličje pa ni bilo njegova edina nagrada, saj se je Bertoncelj s sobotnim uspehom tudi v skupni razvrstitvi svetovnega pokala povzpel med najboljšo trojico sveta.

Na zadnjo tekmo sezone bo bržčas, a le kot gledalec, odpotoval tudi Mitja Petkovšek, ki je tudi po tekmi svetovnega pokala v Osijeku še naprej prepričljivo v skupnem vodstvu na bradlji. Čeprav je 32-letni telovadec Narodnega doma zaradi poškodbe hrbta po minulem svetovnem prvenstvu že končal nastope za letos, bo v Nemčijo vseeno odpotoval. "Če bo kakšna slovesna podelitev priznanj za najboljše v minuli sezoni, bom v Stuttgart zagotovo odpotoval," je dejal Petkovšek.

Poleg Pegana, Petkovška in Bertonclja je med najboljšo trojico to sezono v svetovnem pokalu tudi telovadka Adela Šajn, ki se ta čas prav tako bori s poškodbo. Na gredi je tudi po Osijeku ostala na drugem mestu med najboljšimi, na parterju pa je po novem tretja.

Zadnja tekma sezone, po kateri bodo znani vsi najboljši v skupni razvrstitvi svetovnega pokala Mednarodne gimnastične zveze (FIG), bo prihodnji konec tedna v Stuttgartu.