* Dvorana BIC, gledalcev 400, sodnika: Plešnik (Mežica), Valentan (Prevalje).
* Sloving Vital: Kikelj 6, Kavčič 8, Otrin 2, Erjavec Urbančič, Strel Kosmač 5, Knap, Ropret 1, Kotnik 11, Čančar 6, Kranjc 1, Šantelj.
* Luka Koper: Remic 4, Onišenko 10, Morgan, Lucas, Žnider, Bobek, Borse 5, Barrera 13, Bible 7, Pešić 16.

Luka Koper je v sedmem krogu brez posebnih težav, a s kar nekaj truda, prišla do sedme prvenstvene zmage. Očitno je lekcija s prvega gostovanja v slovenski prestolnici, ko so proti Ljubljani sicer zmagale, toda zaradi izida 3:2 izgubile točko, zalegla. Prikazale so mnogo boljšo igro kot pred 14 dnevi, nekaj težav so imele le v prvem nizu. Maloštevilni gledalci so se spraševali, kako bi se tekma končala, če bi vitalovke v uvodnem nizu izkoristile dve zaključni žogi. A ju niso, po njej pa je bila premoč gostujočih igralk več kot očitna.

Koprčanke so v prvem delu praktično ves čas vodile. Domače so z odličnim blokom sicer njihovo začetno prednost 5:0 izničile, povedle z 10:9, toda že pri drugem tehničnem odmoru je bilo 12:16, nekaj trenutkov pozneje tudi 15:21. Ljubljančanke pa se niso predale. Gostje so ujele na 23. točki, nato imele dve zaključni žogi, vendar jih je v odločilnih trenutkih zaustavil blok gostij in pa najboljša posameznica dvoboja Jelena Pešić.

V drugem nizu so domače prišle do vodstva 3:1, nato pa predvsem zaradi slabega sprejema pobudo prepustile gostjam, pri katerih se je razigrala Elenora Onišenko. Gostje so ob prvem tehničnem odmoru vodile 8:5, domače so se jim približale na 13:14, nato pa je bilo spet vse v znamenju Koprčank. Domače so do daha vnovič prišle na začetku tretjega niza. Ta je bil na začetku kar osemkrat izenačen - gostiteljice so bile v minimalni prednosti kar sedemkrat -, toda nato je zablestela koprska podajalka Amanda Bible, dosegla je as in še nekaj točk s "šikanjem". Posledica tega je bilo vodstvo gostij s 16:12 ob drugem tehničnem odmoru, prednosti pa niso več spustile iz rok.