V dneh pred dvobojem ni bilo malo tistih, ki so glasno razglašali, da bo v primeru novega poraza klop Liverpoola zapustil Rafael Benitez, a nekaj ur pred prvim sodniškim žvižgom na Anfieldu je direktor kluba Christian Purslow potrdil, da španski trenerski lisjak sedi na trdnem stolčku. »Liverpool je nogometni klub na dolgem potovanju, da postane najboljši v Angliji in na svetu. Za kaj takega moraš imeti točno določen načrt in Rafa Benitez je osrednja oseba našega projekta,« je dejal Purslow.

Besede pomiritve so kot kaže delovale tudi na nogometaše Liverpoola, saj so bili skozi vso tekmo povsem osredotočeni na svoje naloge. Tako jih niso zmotili niti nekateri baloni, ki so jih na zelenico zmetali navijači Uniteda, ki so s tem hoteli spomniti na nesrečni poraz Liverpoola v prejšnjem krogu.
»To je ogromna zmaga. Potrebovali smo jo, da ostanemo v borbi za končni naslov,« je bil po zmagoslavju jedrnat igralec tekme Fernando Torres, katerega je v drugem polčasu zamenjal strelec drugega zadetka David N'Gog. »Že od samega začetka se je videlo, da so moji igralci šli v tekmo s pravim karakterjem. V veliko pomoč so nam bili odlični navijači, ki so ekipo na igrišču še dodatno podžgali,« je svoje pristavil trener rdečih Rafael Benitez.

Nedvomno bi bilo zelo vroče tudi na večnem francoskem derbiju med Marseillom in Parisom Saint Germainom (PSG), a je francoska nogometna zveza (FFF) tekmo prestavila, saj je nekaj nogometašev PSG okuženih z novo vrsto gripe. Med temi sta Ludovic Guily in Mamadou Sakho ter še član strokovnega štaba. Za novim virusom naj bi bolehal tudi Jeremy Clement, ki pa je kljub temu pripotoval z ostalimi člani ekipe v Marseille. »Ne vem, kaj je razmišljalo vodstvo PSG, da je Clement prišel z njimi na tekmo. Če bi vse okužene igralce klub iz Pariza ustrezno osamil in pravočasno sprejel vse ustrezne zdravstvene ukrepe, bi brez problema lahko igrali. Tako pa vodstvu zveze ni ostalo drugega, kot da vse skupaj prestavijo,« je bil kar malo ogorčen nad početjem svojih nesojenih nasprotnikov predsednik Marseilla Jean-Claude Dassier. Vodstvo francoske zveze je še zahtevalo, da se celotna ekipa PSG za 72 ur umakne v karanteno, da bodo lahko zdravniki spremljali razvoj morebitne epidemije.

Prav nič ne gre letos od rok, kaj šele od nog, nogometašem Grenobla. Pa ne zaradi nove gripe. Nov poraz podalpskega moštva doma proti Nancyju (1:2) bo še bolj povečal pritisk na trenerja Mehmeda Baždarevića. Edina pozitivna stran, vsaj za povprečnega slovenskega nogometnega kibica, je novih 90 minut Boštjana Cesarja, ki pa si jih ne bo najbolje zapomnil. Reprezentančni branilec je v 88. minuti pri rezultatu 1:1 v kazenskem prostoru napravil prekršek nad Issiarjem Dio, darilo pa je iz enajstih metrov izkoristil Yousoouf Hadji. Grenoble tako ostaja na zadnjem mestu z nič točkami na računu. Bolje gre Jokiču in Birsi. Jokič sicer še vedno sedi na klopi, a je Sochaux vsaj zmagal doma proti Lorientu z 1:0. Zmage s 3:2 nad Lillom se je veselil tudi Valter Birsa, ki je pri zmagi Auxerra sodeloval s podajo za prvi gol.