Ljubljanski hokejisti nadaljujejo z bledimi predstavami in rezultatskimi neuspehi, saj so petim tekmam brez zmage dodali še eno. Poraz proti Medveščaku, ki jih je premagal že v Zagrebu, tokrat pa zmagal že tretjič zapored, je še toliko bolj boleč, ker so ga doživeli proti neposrednemu tekmecu za osmo mesto. Gostitelji so tokrat veliko več streljali kot tekmeci (40:23), toda to je bolj posledica številnih izključitev gostov, kot pa prikaz moči na ledu.

Uvod tekme je pripadel gostom. Že po nekaj sekundah je moral Noram Maracle moral reševati svoj gol, po 20 sekundah pa je imel Medveščak prvič številčno premoč na ledu, a ni bil posebej nevaren. Zato pa so bili ob svoji prvi številčni premoči nevarnejši Ljubljančani. Pletli so mrežo okoli gola slovenskega reprezentanta Roberta Kristana, ki je moral v sedmi minuti po plošček v mrežo. Harlan Pratt je sprožil strel z modre linije, pred vrati pa je palico nastavil Travis Brigley, kar je bilo dovolj za vodstvo. Ni minilo dolgo časa, ko so imeli domači spet številčno premoč na ledu, 40 sekund celo dva igralca več, toda priložnosti niso izkoristili. V "power playu" so bili v 15. minuti natančnejši Zagrebčani, po odbiti ploščici je plošček z "backhandom" pod prečko poslal Aaron Fox. Do prvega odmora sta imeli obe ekipi še nekaj priložnosti, toda izid se ni spremenil.

V prvi tretjini je bila bolj ali manj igra enakovredna, podobno je bilo v drugi. Medveščak je imel prvi številčno premoč, a prav v tem obdobju sta Brandon Yarema in Frank Banham zapravila priložnost za vodstvo, še posebej lepa je bila Banhamova, ki je sam pridrsal pred Kristana, vendar streljal čez gol. Kar ni uspelo njima, je le nekaj trenutkov pozneje ob številčni izenačenosti uspelo Brigleyu. Aleš Mušič je po levi strani prodrl pred Kristana, ta je ploščico odbil, Brigley pa jo je ob pomoči gostujočega branilca Christopherja Powersa vendarle spravil čez golovo črto. Banham je za tem zapravil še eno lepo priložnost, za kar je sledila kazen. V 35. minuti je John Hecimovic izza gola podal plošček v sredino, kjer je bil Mike Ouellette povsem neoviran, tako da mu ni bilo težko plošček spraviti za hrbet ljubljanskega vratarja.

Izid je bil spet izenačen, tako pa je ostalo tudi do konca rednega dela. V zadnji tretjini so bili gosti boljši tekmec, Alan Letang je celo zadel okvir vrat, Ljubljančani, ki so prežali predvsem na protinapade, pa niso izkoristili številčne premoči ob koncu tekme in na začetku podaljška. V njem so imeli še eno priložnost v "power playu", toda tudi ta je ostala neizkoriščena, tako da so odločali kazenski streli. Pri Olimpiji je Banham zadel v polno, Brigleyu je Kristan strel ubranil, Ivu Janu pa že pred poskusom izbil ploščico. Za hrvaški klub sta bila natančna Oouellette in Hecimovic.