O tem sta se po trditvah naših virov predsednika uprav Save Re in NKBM Zvonko Ivanušič in Matjaž Kovačič v tem tednu načeloma že dogovorila, s "sporazumom" pa so se seznanili tudi nadzorniki NKBM. Kot je znano, si Sava Re že nekaj let prizadeva, da bi v ZM svoj 46-odstotni delež povečala nad 50 odstotkov, vendar se NKBM svojemu skoraj 50-odstotnemu deležu ne želi odpovedati, ob čemer velja omeniti, da skupaj z nekaj manjšinskimi lastniki obvladuje več kot polovični delež. Pozavarovalnico k dokončni rešitvi vprašanja lastništva mariborske zavarovalnice silijo tudi bonitetne agencije, saj ocenjujejo, da je prek kapitala in poslov preveč izpostavljena do nje, brez vpliva na njeno poslovanje.

Ko se je zaradi visoke, 20-milijonske izgube ob polletju izkazalo, da ZM nujno potrebuje dokapitalizacijo, so v Savi Re računali, da bi se NKBM odrekla sodelovanju pri vpisu novih delnic in bi se delež pozavarovalnice tako povečal nad večinskega. Toda nadzorni svet NKBM je sredi tedna že soglašal z dokapitalizacijo ZM. Naši viri pravijo, da so v Savi Re ocenili, da morajo ob umiku iz lastništva doseči čim boljši izkupiček, zato bodo zaenkrat z vplačilom dokapitalizacijskih delnic ohranili svoj delež, z NKBM pa se bodo poskušali dogovoriti za osnovna načela prodaje te naložbe v prihodnosti. Prav tako naj bi v NKBM že pristali na večjo besedo Save Re pri upravljanju ZM, v kateri ima Sava Re zgolj dva predstavnika v šestčlanskem nadzornem svetu in je brez vpliva v upravi.

Dokapitalizacija ZM je sicer predvidena v treh krogih; v prvem, ki se izteče 30. oktobra, lahko sodelujejo obstoječi delničarji, v drugem, ki se z izplačili izteče 6. novembra, tisti, ki bodo sodelovali v prvem krogu, v tretjem, pri katerem vpis traja do 13. novembra, pa bi k vplačilu novih delnic povabili 60 obstoječih delničarjev.