Pingvini so bili sinoči spet nepremagljivi, St. Louis Blues so klonili z 1:5. Za domače so se med strelce vpisali Matt Cooke, Tyler Kennedy, Jevgenij Malkin, Ruslan Fedotenko in Aleks Goligoski, medtem ko je Kris Letang vknjižil dve podaji. Od vseh 18 igralcev Pittsburgha jih samo pet ni zabeležilo točke. Pingvini so dobro začeli sezono, saj imajo na svojem računu osem zmag in le en poraz. Edini gol za goste je prispeval Paul Kariya.

Montreal je doma prekinil negativni niz petih porazov, potem ko je po kazenskih strelih z 2:1 premagal Atlanto. Z zadetkoma iz kazenskih strelov sta se za domače izkazala Scott Gomez in Brian Gionta, ki je bil uspešen tudi z golom v rednem delu. Montreal se je s to zmago izognil najslabšemu začetku sezone po skoraj 70 letih, ko je leta 1940 v prvih dvanajstih tekmah zabeležil le eno zmago. Za Atlatno je zadel Colby Armstrong.

Calgary je visoko s 6:3 premagal Columbus, Jarome Iginla je dosegel gol in dve podaji ter bil s tem najbolj učinkovit hokejist domačih. Za gostitelje so zadetke vknjižili še Daymond Langkow, Curtis Glencross, Jay Bouwmeester, Dion Phaneuf in Fredrik Sjostrom, medtem ko so gole za goste prispevali Rick Nash, Derrick Brassard in Jakub Voraček.