Revija Golf World, ki v strokovnih krogih velja za eno najpomembnejših golfskih revij v Evropi, je v svoji novembrski izdaji objavila seznam stotih najboljših golfskih igrišč v kontinentalni Evropi. Blejsko Kraljevo igrišče z 18 luknjami se je uvrstilo na 54. mesto in tako za kar dvajset mest izboljšalo svojo uvrstitev od zadnje klasifikacije v letu 2003. Ocenjevalci so izpostavili predvsem izjemno naravno okolje igrišča in raznolikost igralnih polj, ki od igralca zahteva uporabo vseh palic v torbi.

"Že samo dejstvo, da se naše igrišče omenja med najboljšimi stotimi igrišči Evrope, pomeni za nas izjemno priznanje, saj je pri Evropski golf zvezi registriranih več kot 6400 igrišč," je uvrstitev komentiral Gerry Jekl, vodja Igrišča za golf Bled. "Priznanja smo se še posebej razveselili vsi tisti, ki si dnevno prizadevamo za izboljšanje kakovosti igrišča. Ob tej odlični vzpodbudi si bomo v bodoče prizadevali biti še boljši," dodaja Jekl.

Blejsko igrišče za golf je v končni uvrstitvi prehitelo nekatera tako ugledna igrišča, kot so Fontana v Avstriji, Antalya v Turčiji in Vilamoura na Portugalskem. Glavna merila, po katerih so ocenjevali igrišča, so dizajn igrišča, zahtevnost in splošna estetika. "Igrišče, na katerem se odvijajo najodmevnejši turnirji, si s tem sicer pridobi izjemen ugled, ki pa sam po sebi še ni dovolj za dobro uvrstitev," so med drugim zapisali v reviji. Prav tako je pomembno splošno vzdušje na igrišču, kot tudi bogata tradicija in dolga zgodovina igrišča. Igrišča je ocenjevalo več sto različnih strokovnjakov od golfskih arhitektov, predstavnikov golf zvez posameznih držav, golfskih novinarjev, do predstavnikov turističnega gospodarstva in golfskih amaterjev. Prvič so pri ocenjevanju sodelovali tudi najboljši profesionalni igralci iz vseh ključnih držav.