Med ogledom finalnih tekov šprinta 22. tekmovanja na tekaških rolkah ni bil v središču pozornosti le zato, ker je najbolj poznan Slovak v Sloveniji. V Dolu je bil v nedeljo zbran cvet slovenskega smučarskega teka. Tema - glavni sestanek vodstva reprezentance, trenerjev, serviserjev in tekmovalk o poteku sezone. Do prve tekme svetovnega pokala v Beitostolnu je le mesec dni. Hudač je bil kot prvi odgovorni trener seveda v glavni vlogi.

Njegova tekmovalka Petra Majdič je tako kot ostale A reprezentantke Vesna Fabjan, Katja Višnar in Barbara Jezeršek prišla v civilni obleki, šele ob zakuski. Toliko, da je podelila priznanja svojim najboljšim naslednikom in naslednicam. Že po sestanku je večji del ekipe z najboljšo tekačico odhitel na ledenik Dacshtein. Princeske, varovanke Vladimirja Korolkeviča, so z vse tanjšega večnega ledu prišle v soboto. Opravičilo za izostanek na tekmi so torej imele.

"Zimo komaj čakam. Upam, da bo sedaj na ledeniku res že padel sneg in bo lepše kot tisti siv, umazan led. Ivan pravi, da sem sedaj že čez rdečo mejo najtežjih treningov. Počutim se v redu. Rezultatov testiranj pa tudi letos, tako kot pretekla leta, ne boste izvedeli prej kot spomladi. Da ne boste preveč ugibali, kako bo," je Petra Majdič, druga tekačica lanske sezone in nesporna kraljica šprinta, znova skrivnostno opisala rezultate pripravljalnega obdobja.

Bistvo je že prej, tudi brez številk, razkril Hudač. "Nekaj parametrov je v primerjavi s prejšnjimi leti ostalo istih, nekaj je boljših," je imel nasmeh do ušes. "Pazimo predvsem, da se ne bi poslabšali. Na tako visokem nivoju so vselej rezerve, a so zelo kompleksnega izvora," je pristavil v trenerskem jeziku. Sedaj Majdičevo na Dacshteinu čaka ciklus daljših in manj intenzivnih treningov s kombinacijo moči na Ramsauu. Trener pričakuje, da bo Petra po mesecih osamitve v mednarodni druščini, med katero je predvsem opazila vrnitev Estonke Šmigun in shujšano telesce Švedinje Kalle, znova naredila preskok. "Petri se vidi, da na smučeh uživa in da je preskok iz rolk na smuči zelo opazen," pravi Hudač. Upa na zgoden sneg na Rogli, da ne bi bilo treba prezgodaj v Skandinavijo. Po predvidenem scenariju bo Majdičeva nastopila na vseh tekmah svetovnega pokala, razen januarja v Rusiji, ko bodo v ospredju že priprave za dokončanje olimpijskih sanj. Optimizem je dvigoval tudi glavni serviser Gianluca Marcolini, ki je iz tovarne smuči Fischer na testiranja ne ledenik odnesel še vroče izboljšane modele.