Slovenska nogometna reprezentanca se je v petek okoli desete ure podala na pot proti Bratislavi. V Avstriji jo je pričakal dež, ki je ceste močil tudi malo pred 14. uro, ko je slovenska ekspedicija prišla pred hotel Crowne plaza v Bratislavi. Pričakala jo je več kot deset slovaških novinarjev, snemalcev in fotografov. Slovenski reprezentanti so jo na hitro popihali v hotel, slovaški kolegi, ki pravijo, da je vstopnic za sobotno tekmo zmanjkalo v vsega štirih minutah, pa so po pričakovanju ostali brez izjav. Reprezentanti so takoj po prihodu v hotel odpravili na kosilo, nato so lahko po štiriurni vožnji in pred popoldanskim treningom pretegnili ude. ''Vožnja je bila udobna. Trajala je ravno prav časa. Malo smo brali časopise, kartali in čas je hitro minil,'' nam je zaupal Boštjan Cesar, ki je bil tako kot ostali dobro razpoložen.

Več sreče kot novinarji so imeli lovci na avtograme, ki so prišli v hotel. S seboj so imeli razglednice s slikami slovenskih reprezentantov, na katere so se podpisovali Zlatko Dedič, Milivoje Novakovič, Andrej Komac, Mišo Brečko in kolegi. Ni pa minilo niti brez provokacij.

V hotelu se je znašla ekipa nekega rumenega slovaškega medija, ki je imela s seboj izzivalni transparent. Na njem je pisalo, da bo Slovaška Slovenijo premagal s 4:0. Napis so dali v roke mladenki, oblečeni v slovaški dres. Ker govori hrvaško, je bila komunikacija poenostavljena. ''Upam, da mi bo uspelo prepričati kakšnega od vaših reprezentantov, da se slika s transparentom, a se zaenkrat ne dajo,'' je dejala.

Prva tarča, ki si jo je izbrala, je bil Zlatan Ljubjankič. Zvito ga je najprej prosila, če se lahko slika z njim, nato pa ga je ''napadla'' s prošnjo, če lahko v roke prime še transparent. Zlatan se ni pustil zmesti. Prepoznal je namero in slikanje odklonil. Slovaki so poskušali še naprej. Ogovarjali so ostale slovenske igralce, kar je razjezilo sekretarja reprezentance Boštjana Gasserja. Reagiral je odločno in nadležnežem sporočil, da so si izbrali napačno mesto in čas za provokacijo. Tako slednjim ni preostalo drugega, kot da so zapustili hotel in se proti odmevni zgodbi podali kam drugam.

''Provokacije so se očitno že začele,'' je dogodek komentiral Milivoje Novakovič, ki je z varne razdalje opazoval zaplet, medtem ko začudenih pogledov med v predverju hotela ni manjkalo.