Zadetke za Rokavo Koper so dosegli Simon Berce, Andraž Verač in kapetan Rok Crnica po dva ter Martin Puš enega.

Za začetek kvalifikacij za ligo prvakov so se koprski vaterpolisti pomerili z enim od favoritov v tej skupini. Dvoboj z italijansko Brixio Leonesso je bil za mlade Koprčane očitno velik motiv, saj so srečanje odigrali odlično in ves čas ogrožali uspeh favoritov iz Brescie. Rezultat je še toliko bolj presenetljiv, saj so Koprčani morali srečanje odigrati brez vseh treh tujcev, ki so prišli z ekipo. Tekmo so tako odigrali le z desetimi igralci.

Prva četrtina se je končala z neodločenim izidom, v drugi pa so italijanski vaterpolisti vendarle prišli do pričakovanega vodstva. Toda Koprčani še niso rekli zadnje besede. V tretjem delu igre so prestavili v višjo prestavo in se približali na en sam gol zaostanka.

Če bi bili nekoliko uspešnejši v obrambi, bi lahko na zadnji odmor odšli celo poravnani. Tako pa so v zadnji četrtini stavili na vse ali nič in se podali v lov za točko. Še pet minut pred koncem so zaostajali za en sam zadetek (6:7). Toda pred koncem so jim pošle moči, kar so izkušenejši Italijani izkoristili in z nekaj protinapadi srečanje odločili v svojo korist.