Po besedah glavnega poslovodje družbe Mura in partnerji Bojana Starmana so razpravljali o natančnih pripravah poslovnih in finančnih načrtov, ker se "morajo zelo natančno pripraviti in vpeljati strategijo, ki bo usklajena".

Sodelujemo s številnimi partnerji, ne le z družbo Hugo Boss, in upamo, da se bo to kmalu poznalo tudi pri rezultatih, sicer pa poskušamo čim bolj razčistiti izhodiščno situacijo, da bi že na začetku zagotovili pozitivno poslovanje družbe Mura in partnerji, je povedal Starman.

Ob tem, da do največje možne mere racionalizirajo stroške, morajo omogočiti nemoten potek vseh poslovnih funkcij, ki so bile doslej zelo prepletene med družbami Mure in precej odvisne med seboj. Po Starmanovih besedah zdaj izvajajo tudi logistične postopke, med drugim selijo dele proizvodnje, kar bo omogočilo večjo stroškovno učinkovitost, ter zelo natančno pregledujejo in si postavljajo naloge, ki jih moramo v zelo kratkem obdobju opraviti.

Sredi tedna je v vseh obratih Mure delalo nekaj čez 1100 delavcev, nekateri so dobili tudi odpuste in nadaljevali delo, saj poskušajo izpolniti vse pogodbene obveznosti. Konec oktobra naj bi nekateri delavci iz drugih družb oziroma z zavoda za zaposlovanje prišli nazaj v službo in se vključili v delo družbe Mura in partnerji, v kateri jih je zdaj 471, kmalu naj bi jih bilo od 700 do 800.

"Nekaj naročil imamo tudi za blagovno znamko Mura, ki je pomemben kupec, ki ga ne smemo izgubiti, vendar so zelo omejeni s finančnimi viri in treba bo najti način, kako kljub temu zagotavljati tudi to proizvodnjo," je še povedal Starman.