"Slovo seveda ni lahka odločitev in potrebujem premor, zato sem se odločil, da svojo športno pot prekinem. Dovolil si bom vzeti čas za premislek in posvet z mojo ekipo, če je moje slovo nepreklicno in se pred začetkom nove sezone odločil dokončno. Trenutno pa sem odločen, da odhajam. Moji razlogi so osebni in do tega so me pripeljali nekateri preobrati v osebnem življenju. Več o moji odločitvi pa bom povedal spomladi, zato vljudno prosim za razumevanje in spoštovanje moje odločitve, o kateri bom več povedal na tiskovni konferenci," je v tiskovnem sporočilu pojasnil Primož Kozmus.

"Presenečen sem in razočaran.... Ker ga poznam že zelo dolgo, težko pričakujem, da se bo premislil," je bil po nepričakovani odločitvi Kozmusa razočaran Kevo.

"Očitno se je za ta korak odločil že veliko prej, čeprav tega ni povedal niti meni. Še prejšnji teden sva podrobno govorila o sezoni 2010, o načrtih, o pripravah, kaj spremeniti in dopolniti po novi izjemni sezoni. Nisva sicer govorila o svetovnem rekordu, pač pa o nadaljnji poti v naslednjem letu in potrebnih korakih, kot vsako leto.... Ne vem, kaj naj rečem o tej njegovi odločitvi... Prišel je tako daleč in je potreboval le še tri leta, da bi bil najboljši vseh časov.... Ne vem, kaj naj rečen, pretresen in razočaran sem. Danes sem ga klical nekajkrat, vendar je bil nedosegljiv," je pretresen povedal Kevo.

"Mislim, da je odločen, da konča, vendar smo ga toliko prepričali, da bo premislil in dokončno javil svojo odločitev spomladi," je dejala njegova sestrična Katja Kustec, ki je bila del njegove tekmovalne ekipe. "Njegova kariera je bila polna sijajnih uspehov, vendar tudi poškodb, bolečih padcev in preizkušenj. Po 15-letni karieri, ki jo je kronal z olimpijskim in svetovnim zlatom, pa se je odločil kariero postaviti na stran in začeti novo pot," je zapisala njegova ekipa.