Odvetniki Polanskega skušajo tudi doseči, da bi režiser čas, dokler potekajo postopki v Švici, lahko preživel v hišnem priporu v svojem stanovanju v mondenem švicarskem smučarskem središču Gstaad. Popoldan so ponovno zatrdili, da ni nevarnosti, da bo skušal pobegniti.

"Gospod Polanski se je zavezal, da ves čas, dokler potekajo postopki v Švici, ne bo zapustil države in bo tudi upošteval vse zahteve, ki mu bodo naložene," sta v Parizu sporočila režiserjeva odvetnika Herve Temime in Georges Kiejman.

Švicarska policija je 76-letnega režiserja poljskega rodu aretirala 26. septembra na podlagi mednarodne tiralice, razpisane leta 1978 v ZDA. Polanskega so priprli ob prihodu v Švico, kjer naj bi na filmskem festivalu v Zürichu prejel nagrado za življenjsko delo.

Polanski je leta 1978 zbežal iz ZDA v Francijo, saj mu je zaradi spolnega odnosa s 13-letnico grozila dosmrtna ječa. S pridobitvijo francoskega državljanstva se je režiser, rojen v Parizu staršem poljskega rodu, zaščitil pred izročitvijo ZDA. Švica pa ima, v nasprotju s Francijo, z ZDA sklenjeno meddržavno pogodbo o izročitvi.